Μεγάλος αγώνας Βρούτση για τις εκκρεμείς συντάξεις που ξεπερνούν τις 500.000
Σε σημερινή του συνέντευξη ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης αναφέρθηκε στις εκκρεμείς συντάξεις τις οποίες εκτιμά πως αγγίζουν τις 550.000.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 FM, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι«οι εκκρεμείς συντάξεις-υποθέσεις όλων των κατηγοριών ξεπερνούν τις 400.000 ενώ πήγα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και εντόπισα 160.000 εκκρεμείς συντάξεις-υποθέσεις δημοσίων υπαλλήλων (σ.σ. που υπάγονται στην μεγάλη ομάδα των 400.000)». Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «έχουν αφεθεί 18 άνθρωποι να τις βγάλουν, οι υπόλοιποι μετατέθηκαν».
Στην συνέχεια ο κ. Βρούτσης περιέγραψε το χρονοδιάγραμμα για τις 400.000 εκκρεμείς υποθέσεις-συντάξεις ΕΦΚΑ και δημοσίου, εξήγησε ότι θα προχωρούν με δύο ταχύτητες καθώς ένα τμήμα τους θα ενταχθεί στο νέο ψηφιοποιημένο σύστημα που θα ισχύσει μετά την ψήφιση του νόμου για την ψηφιακή σύνταξη με την επωνυμία ΑΤΛΑΣ τον Νοέμβριο. Το άλλο τμήμα θα συνεχίσει να εκδίδεται με τη διαδικασία που ισχύει σήμερα, η οποία, όμως, θα επιταχυνθεί καθώς θα απελευθερωθούν υπάλληλοι.
Τέλος ο κ. Βρούτσης συμπλήρωσε ότι «την 1η Ιουνίου 2020 το 34,33% των νέων συντάξεων θα βγαίνει αυτόματα. Τον Ιανουάριο του 2021 ένα άλλο 30% και τον Ιούνιο του 2021 θα φτάσουμε στο 90%. Το υπόλοιπο 10% που ανήκει σε ειδικές κατηγορίες δεν θα χρειάζεται περισσότερο από τρεις μήνες».