, Τρίτη
18 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Μηταράκης: Στόχος μας να κλείσουμε 60 δομές

«Στοχεύουμε να κλείσουμε 60 δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα μέχρι το τέλος του έτους, από τις 92 που λειτουργούν και αφορούν σε ξενοδοχεία τα οποία  είναι ένας τρόπος φιλοξενίας ιδιαίτερα ακριβός», επεσήμανε ο Υπουργός μετανάστευσης και ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN TV».

Σχετικά με την μείωση των αφίξεων στα νησιά του Αιγαίου, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τόνισε ότι «πλέον το 2020 έχει μία αρνητική τάση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Αυτό μας επιτρέπει μαζί με την επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου, να μιλάμε για κλείσιμο δομών μέσα στο 2020, αντί για δημιουργία νέων δομών».
Αναφερόμενος στον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην ανάγκη κοινών ευρωπαϊκών δράσεων για τις απελάσεις στις χώρες προέλευσης, ο κ. Μηταράκης επεσήμανε τα εξής: «Το άλλο θέμα που είναι για εμάς πολύ  μεγάλη προτεραιότητα, είναι στη διαπραγμάτευση για το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Ασύλου που ελπίζουμε ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2020 στα πλαίσια της Γερμανικής προεδρίας,  να υπάρξουν κοινές ευρωπαϊκές δράσεις για τις απελάσεις στις χώρες προέλευσης  όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας».

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, τα Σώματα ασφαλείας, η αστυνομία, το λιμενικό βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση, στα θάλασσα και στα χερσαία σύνορά μας, τόνισε ο κ. Μηταράκης και επεσήμανε χαρακτηριστικά τα εξής: «έχουμε μηδενικές αφίξεις τους τελευταίους μήνες, με εξαίρεση ελάχιστες αφίξεις στη Λέσβο. Συνολικά πάνω από 90% είναι η μείωση των αφίξεων σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.