, Σάββατο
22 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Μιλτ.Βαρβιτσιώτης: Παράδειγμα πολιτικής συνεργασίας η ελληνοϊταλική συμφωνία

“Ιστορική ημέρα για τις σχέσεις Ελλάδας – Ιταλίας” χαρακτήρισε τη συμφωνία για την οριοθέτηση ΑΟΖ, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην RAI και τη δημοσιογράφο Elisabetta Casalotti.
“Όντως ήταν μια ιστορική ημέρα για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, Ελλάδας-Ιταλίας, καθώς επικυρώσαμε μια συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών. Αυτή ήταν η κατάληξη μιας αρκετά μακράς διαδικασίας. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτή η συμφωνία θα αποτελέσει μια σημαντική συμβολή για την σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου. Αποτελεί, για όλη την περιοχή, ένα παράδειγμα πολιτικής συνεργασίας και ωριμότητας, αποδεικνύοντας και τους φιλικούς μας δεσμούς” τόνισε.
Όσον αφορά τον τουρισμό, ο Αναπληρωτής Υπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα ανοίγει και πάλι τις πόρτες της και ότι οι Ιταλοί είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα, όπως πάντα. “Είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ότι από τις 15 Ιουνίου μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα με ασφάλεια και σταδιακά και από τις αρχές Ιουλίου θα υπάρχει πλήρες άνοιγμα προς όλα τα νησιά και προς όλους τους προορισμούς” επισήμανε.
“Αυτό το καλοκαίρι” ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης “θα είναι διαφορετικό για όλους. Ο ιός COVID-19 είναι εδώ. Πρέπει να τηρήσουμε του κανόνες απόστασης και ασφάλειας. Στην Ελλάδα μπορούμε να αισθανόμαστε ασφαλείς, καθώς πετύχαμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την πανδημία. Εντούτοις, η πανδημία δεν έχει τελειώσει για όλο τον κόσμο και γι’ αυτό πρέπει να παραμείνουμε σε επιφυλακή”.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.