03:53, Πέμπτη
30 Ιουνίου 2022

Νέα πρόκληση από χρυσαυγίτη βουλευτή για το αυριανό μαθητικό συλλαλητήριο

Τις έντονες αντιδράσεις των εκπροσώπων των άλλων κομμάτων προκάλεσαν οι υπαινιγμοί του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου για έκτροπα στο μαθητικό συλλαλητήριο της Πέμπτης κατά των εθνικιστικών καταλήψεων για τη Μακεδονία.
«Αύριο μπορεί να συμβούν πολλά πράγματα και την ευθύνη θα έχετε εσείς. Γι’ αυτό θέλω να σας προλάβω» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΧΑ.
Για παραλήρημα μίλησε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη. «Απευθύνομαι σε όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου να τοποθετηθούν απέναντι στην προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να σπείρει το εθνικιστικό φασιστικό δηλητήριο στους μαθητές των σχολείων. Πρέπει όλα τα κόμματα να αντιμετωπίσουμε από κοινού αυτό το νέο κίνδυνο και την προσπάθεια σε νέα παιδιά που ίσως παρασύρονται από τη λεγόμενη αγάπη στην πατρίδα να το δουν με διαστρεβλωμένο τρόπο» ανέφερε η κ. Γεροβασίλη.
Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης καταδίκασε τη στάση της ΧΑ, αλλά επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί να χωρίζει τις καταλήψεις σε καλές, και σε κακές όταν δεν του αρέσουν».
«Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη καταδικάζουμε απερίφραστα όλα όσα λένε οι εκφραστές ακροδεξιάς στη χώρα μας και βεβαίως να μείνουν μακριά οι νοσταλγοί των φασιστικών καθεστώτων από τους μαθητές και τα σχολεία. Ξέρουν οι μαθητές να αγωνίζονται για όσα θέλουν» τόνισε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ και πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
«Έχουμε κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο που εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες… Εισβολή της ΧΑ στα σχολεία. Οι απολογητές ναζισμού και φασισμού δεν δικαιούνται να μιλούν για πατρίδα και πατριωτισμό» είπε ο Σπύρος Δανέλλης από Το Ποτάμι.
«Είναι οι ίδιοι οι πρόγονοι Χρυσής Αυγής που παρέδωσαν τη Μακεδονία στους Βούλγαρους κατακτητές και συνεργάστηκαν με ναζί για να οδηγήσουν το λαό στη φτώχεια κι εξαθλίωση» τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.
Σημειώνεται ότι το συλλαλητήριο πραγματοποιείται αύριο Πέμπτη στις 12 από την «Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων & Μαθητών Αθήνας» ενάντια στις «εθνικιστικές καταλήψεις για τη Μακεδονία».
Σε κείμενο που ανάρτησε η Πρωτοβουλία στο Facebook, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου διάφορες ακροδεξιές, φασιστικές ομάδες προσπαθούν να υποκινήσουν μαθητικές εθνικιστικές καταλήψεις σε σχολεία της χώρας. Η πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας καλεί όλους τους αγωνιστές μαθητές να μπουν μπροστά και να μην επιτρέψουν στους φασιστές να βρουν χώρο έκφρασης στα σχολεία μας».
Πηγή: skai.gr