, Τρίτη
23 Απριλίου 2024

search icon search icon

Οι απόδημοι κατά Τσίπρα για το δικαίωμα ψήφου: « Ήταν δίκαιο και δεν το κάνατε πράξη»

Οι απόδημοι Έλληνες με επιστολή τους ασκούν δριμιά κριτική κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για το θέμα του δικαιώματος ψήφου στις προσεχείς εκλογές της Κυριακής.
Την επιστολή που απευθύνεται στον πρωθυπουργό συνυπογράφουν η Ελληνική Κοινότητα Μάλτας, η Ελληνική Κοινότητα Αμστερνταμ και περιχώρων, η Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών, η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας, ο Σύλλογος Ελλήνων Φοιτητών Κύπρου, η Ελληνική Κοινότητα Νορβηγίας και η Ελληνική Κοινότητα Ισλανδίας.
Αναλυτικά η επιστολή των απόδημων Ελλήνων:
«Εκπροσωπώντας χιλιάδες Ελληνες του εξωτερικού, θα θέλαμε να σας απευθύνουμε την παρούσα ανοικτή επιστολή ώστε να ακουστεί η φωνή μας. Ζητήσαμε την αναγνώριση ενός αυτονόητου δικαιώματός μας, να μάς επιτραπεί να ψηφίσουμε σε αυτές τις εθνικές εκλογές από τον τόπο διαμονής μας.
»Πιστεύουμε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να στερηθούμε το δικαίωμα της συμμετοχής στις εκλογές. Άλλωστε, ήδη στις ευρωεκλογές, επιτρέπεται η ψήφος από τον τόπο διαμονής μας, και μάλιστα αυτή επιβάλλεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η σημερινή νομοθεσία δημιουργεί συνθήκες άδικες για τη μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.
»Σήμερα, από τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες του εξωτερικού, ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές μόνο όσοι έχουν τα χρήματα και τον χρόνο για να ταξιδέψουν αεροπορικώς στην Ελλάδα. Οι υπόλοιποι βρισκόμαστε σε έναν de facto αποκλεισμό από την πολιτική ζωή και στερούμαστε στην πράξη το συνταγματικό μας δικαίωμα του εκλέγειν».
Η επιστολή των κοινοτήτων Ελλήνων

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.