, Κυριακή
29 Ιανουαρίου 2023

Οργή του Α. Λοβέρδου: « Άθλιοι συκοφάντες θα σας συντρίψω»

Με «πυρά» στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα κάνοντας λόγο για σκευωρούς τους οποίος όπως είπε θα συντρίψει απάντησε από το βήμα της Βουλής ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη συζήτηση του αιτήματος για άρση της ασυλίας του.
«Ψηφίζω πρώτος την άρση της ασυλίας μου προκειμένου να τελειώνει αυτή η άθλια μεθόδευση εναντίον μου και εναντίον του κόμματός μας, του ΠΑΣΟΚ, του Κινήματος Αλλαγής. Δεν μου αρκεί που θα καθίσουν όλοι οι υπεύθυνοι αυτής της σκευωρίας στο σκαμνί. Θέλω οπωσδήποτε να μην υπάρχει ούτε σε έναν πολίτη η εύλογη αμφιβολία για το τι ακριβώς έχει συμβεί στο πεδίο της Υγείας επί κυβερνήσεως του κόμματός μου, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Παπαδήμου, αλλά και μετά που το κόμμα μας συμμετείχε στην κυβέρνηση Σαμαρά» είπε αρχίζοντας την ομιλία του ο κ. Λοβέρδος.
Ο πρώην υπουργός Υγείας κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι κάλυψε πολιτικά τη σκευωρία ενώ στρέφοντας τα πυρά του στην κυβερνητική πλειοψηφία είπε ότι εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά για τους πολιτικούς αντιπάλους και για τους υπουργούς της Κυβέρνησης: » Η ψευδής καταμήνυση, η συκοφαντική δυσφήμιση, η υποκλοπή συνδιασκέψεων είναι κατά την άσκηση των καθηκόντων των υπουργών, ε; Γι’ αυτούς δεν ψηφίζετε άρση ασυλίας. Αυτοί είστε» είπε.
Αίσθηση πάντως προκάλεσαν οι βαρύτατοι χαρακτηρισμοί του κ. Λοβέρδου κατά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. «Ακούστε άθλιοι. Συκοφάντες, σκευωροί, υβριστές, κακοποιοί» ήταν μόνο μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε.