08:18, Κυριακή
03 Ιουλίου 2022

Γ. Κυρίτσης: Υπέρ της άρσης του εμπάργκο στο ΣΚΑΪ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης τάχθηκε υπέρ της άρσης του εμπάργκο στο ΣΚΑΪ. Παρ’ όλα αυτά όμως τόνισε πως αυτό πρέπει να γίνει με προϋποθέσεις, δηλαδή να εξασφαλίζεται ένα «μίνιμουμ προστασίας» των βουλευτών και των στελεχών του κόμματος από τους παρουσιαστές και τους παραγωγούς του ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά στον Realfm 97,8: «πάντα μπαίνει και ένα θέμα συμπεριφοράς, δηλαδή το όταν πηγαίνεις σε ένα πάνελ υποτίθεται ότι αυτός ο οποίος οργανώνει το πάνελ παρέχει ένα μίνιμουμ προστασίας, δηλαδή κρατάει μία συζήτηση από το να μην γίνει αρένα, ή ζούγκλα. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να σταματήσει να πηγαίνει στον ΣΚΑΪ, ο ΣΚΑΪ είχε πάψει να το εξασφαλίζει».

Σε ότι έχει να κάνει με την άρση του εμπάργκο της ΝΔ στην ΕΡΤ, ο κ. Κυρίτσης δήλωσε:
«Μού φάνηκε θετικό, γιατί γενικώς δεν είμαι υπέρ κανενός εμπάργκο. Μου φαινόταν αυτοκτονική η τακτική αυτή της ΝΔ με την έννοια του ότι η ΕΡΤ είναι ένα δημόσιο μέσο, στην ΕΡΤ εκπροσωπούνται εκ των πραγμάτων όλα τα κόμματα, ακόμα και αν μία επιμέρους εκπομπή σε ρίξει. Η ΕΡΤ έχει πάντα ένα στυλ στις εκπομπές της, το οποίο είναι οργανωμένο, δεν γίνονται καβγάδες, είναι ένα καλό και μαζεμένο κανάλι για πολιτικές συζητήσεις. Το γεγονός ότι η ΝΔ αποφάσισε να επιστρέψει στην ΕΡΤ το κρίνω εξαιρετικά θετικό. Δεν είμαι υπέρ κανενός εμπάργκο. Θεωρώ ότι οπουδήποτε μας λένε κάτι πρέπει να είμαστε εκεί για να απαντάμε».