, Σάββατο
24 Φεβρουαρίου 2024

Παρουσιάστηκε το «Δίκτυο Πόλεων Μεγάλου Αλεξάνδρου» στην Πρώτη Σερρών

Με παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, των περιφερειαρχών Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης Χρήστου Μέτιου, του δήμαρχου Αμφίπολης Στέργιου Φραστανλή, παρουσιάστηκε το Δίκτυο Πόλεων του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μάλιστα η εκδήλωση τελέστηκε στο σπίτι που γεννήθηκε ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Την παρουσίαση έκανε η Μαρία Πάππα, διευθύντρια μάρκετινγκ και επικοινωνίας του Δικτύου η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά πως πρόκειται για «μία σύμπραξη μακεδονικών πόλεων και περιοχών, οι οποίες, μέσω της περίφημης μακεδονικής ιστορίας, αναπτύσσουν κάθε μορφή πολιτισμού, αθλητισμού, τουρισμού, εκπαίδευσης» και «προωθούν την Ελλάδα μέσα από το μακεδονικό μεγαλούργημα στον κόσμο, δημιουργώντας δεκάδες διακρατικά υποδίκτυα, τα οποία συνδέουν όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες και προκαλούν πολλές μορφές παράλληλης ανάπτυξης».
Από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής δήλωσε πως η προσπάθεια του Δικτύου είναι ιδιαιτέρως θετική και ακόμα ανέφερε ότι στόχος είναι να έρθουν κι άλλοι ιδιωτικοί φορείς «γιατί μόνο μέσα από συνέργειες θα μπορέσουμε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα με προοπτική και μέλλον».
Στην συνέχεια με ανάρτησή του στο facebook σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «Υποδέχθηκα σήμερα στην πατρική οικία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, το «Δίκτυο της Πόλεως του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Σημειολογικό σημείο συνάντησης, καθώς το Δίκτυο στοχεύει στη δημιουργία ενός πλέγματος μακεδονικών πόλεων και την ανάδειξη της μακεδονικής ιστορίας.
Το μνημείο της Αμφίπολης και τα σημαντικά ευρήματα του Τύμβου Καστά έχουν ανάγκη από τέτοιες σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν καταλυτικά στην ανάδειξη και την αξιοποίησή τους.»