, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Π. Σκουρλέτης: Χωρίς τους ΑΝΕΛ επανήλθαμε στην κανονικότητα

Ως επιστροφή στην κανονικότητα χαρακτήρισε την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη διάρκεια χαιρετισμού του σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΕ Κοζάνης του κόμματος.

«Αυτό που έγινε τις τελευταίες ημέρες, με την ψήφο εμπιστοσύνης, με την αποχώρηση των ΑΝΕΛ, το θεωρώ επιστροφή στην πραγματικότητα. Καλή και έντιμη η συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, ήταν επιβεβλημένη. Αλλά είχε τα όριά της. Ήταν ένας κύκλος που έπρεπε να κλείσει», είπε χαρακτηριστικά.

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας ότι «αναλάβαμε την ιστορική ευθύνη γνωρίζοντας ότι μπορεί να υπάρχει πολιτικό κόστος, εν αντιθέσει με τις προηγούμενες κυβερνήσεις που δεν τόλμησαν υπολογίζοντας σε αυτό, τις πολιτικές ισορροπίες και τις πατριδοκάπηλες απόψεις» και συμπλήρωσε ότι «τολμήσαμε να δώσουμε λύση σε μια εκκρεμότητα που ήταν εις βάρος της Βόρειας Ελλάδας, εις βάρος της χώρας».

Προχώρησε στη διαπίστωση ότι όσο θα περνούν οι μέρες όλο και περισσότερο ο κόσμος θα γνωρίζει τα μεγάλα πλεονεκτήματα που φέρνει η συμφωνία στη χώρα «βάζοντας το τέλος στους αλυτρωτισμούς, στις ανιστόρητες προσεγγίσεις και σε μια κατάσταση που μας περιθωριοποιούσε».

Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα μέτρα στον χώρο της οικονομίας όπως η αύξηση του κατώτατου και υπερκατώτατου μισθού, η ρύθμιση των 120 δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία, που διευκολύνει την καθημερινότητα χιλιάδων συμπολιτών και απαντώντας στην αντιπολίτευση μίλησε για «ματαίωση των προσδοκιών της ότι η αριστερά θα είναι μια παρένθεση», διαβεβαιώνοντας ότι «η αριστερά είναι και θα είναι παρούσα το επόμενο διάστημα καταθέτοντας τις προτάσεις της για το καλύτερο μέλλον της χώρας».

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.