Στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων ο Γιώργος Ορφανός: Οι εργαζόμενοι του Δήμου δεν χρειάζονται δεκανίκια

«Θα βγω πρώτος εγώ έξω και θα πω ποια ακριβώς δουλειά κάνετε. Θα έχουμε αποτέλεσμα και θα δώσουμε μια απάντηση» δήλωσε ο Γιώργος Ορφανός μετά την συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» επισκέφτηκε νωρίς το πρωί τις εγκαταστάσεις του ΣΜΑ στην Πυλαία. Εκεί συνομίλησε με  τους εργαζόμενους και συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον χώρο εργασίας τους.

Ο προϊστάμενος του ΣΜΑ, Θωμάς Αστερίου αφού εξήγησε την διαδικασία και την οργάνωση που ακολουθείται για τη αποκομιδή των απορριμμάτων, ενημέρωσε τον Γιώργο Ορφανό για τις ελλείψεις που υπάρχουν σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό.
«Ο ΣΜΑ είναι ο μεγαλύτερος στην Βόρεια Ελλάδα, με 1200 εργαζόμενους. Νιώθουμε ότι είμαστε η κολυμπήθρα του Σιλωάμ και θέλουμε την βοήθειά σου γι’ αυτό» είπε ο διευθυντής καθαριότητας του ΣΜΑ, Θεόφιλος Σφέτκος.
Την πεποίθησή του για ακόμη μια φορά ότι ο τομέας της καθαριότητας δεν χρειάζεται επιπλέον προσωπικό εξέφρασε ο Γιώργος Ορφανός. «Πιστεύουμε στις δυνατότητες που έχει το προσωπικό του Δήμου στην καθαριότητα. Δεν θέλουμε δεκανίκια από έξω. Είμαστε διατεθειμένοι να μπούμε στην μάχη για να κερδίσουμε σε συμμαχία με εσάς».

Αμέσως μετά ο Γιώργος Ορφανός μετέβη στο αμαξοστάσιο του ΣΜΑ όπου ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο Πάρη Δουκίδη για το 24ωρο πρόγραμμα δρομολογίων των απορριμματοφόρων και τον τρόπο μεταφοράς των απορριμμάτων.
«Με την σωστή υλικοτεχνική υποδομή είστε οι κατάλληλοι για να πάμε καλά. Είναι ελπιδοφόρο ότι κινείστε τόσο γρήγορα. Είμαι αισιόδοξος ότι θα κερδίσω, δεν αλλάζω την πολιτική διαδρομή μου αλλά δεν έχω δεσμεύσεις από κόμματα» σημείωσε ο Γιώργος Ορφανός ενώ αναφέρθηκε στο θέμα της κομποστοποίησης και της ανακύκλωσης με τα οποία ο δήμος ελαττώνει το κόστος και αυξάνει το όφελος.

«Έχουμε 17 οχήματα για 365.000 άτομα που έχει ο δήμος Θεσσαλονίκης, Έτσι καταστρέφεται ο στόλος και έχουμε φτάσει σήμερα να έχουμε πολλά οχήματα στο συνεργείο» ανέφερε ο Πάρης Δουκίδης, ενώ ενημέρωσε τον Γιώργο Ορφανό για την έλλειψη 90 οδηγών.