, Σάββατο
24 Φεβρουαρίου 2024

Στο Φανάρι η οικογένεια Μητσοτάκη – Τίμησαν τον Πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε’ (ΦΩΤΟ)

Στον Πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι βρέθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη με την οικογένειά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας παρακολούθησε την ακολουθία των Παθών του Κυρίου μαζί με τη σύζυγό του Μαρέβα και την κόρη τους Δάφνη.
Κατά την άφιξή τους στο ναό η οικογένεια του Κυριάκου Μητσοτάκη στάθηκε μπροστά στην κλειστή Πύλη του Πατριαρχείου, τον τόπο του απαγχονισμού του Ιερομάρτυρα Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’ εκεί που τιμώντας την μνήμη του, η Δάφνη Μητσοτάκη, κατέθεσε ένα μπουκέτο μοβ ανεμώνες.

Αμέσως μετά η οικογένεια Μητσοτάκη κατευθύνθηκε στο εσωτερικό του Ναού για να ανάψει ένα κερί και να παρακολουθήσει την ακολουθία των Παθών χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Κατά την παράδοση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέγνωσε την πρώτη από τις 12 Ευαγγελικές περικοπές και στη συνέχεια ακολούθησαν οι συγχοροστατούντες Αρχιερείς, Μητροπολίτες Γέρων Νικαίας Κωνσταντίνος, Φιλαδελφείας Μελίτων, Μύρων Χρυσόστομος, Ικονίου Θεόληπτος, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, Προύσης Ελπιδοφόρος, Κυδωνιών Αθηναγόρας, Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος και ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιώβ, ο Μ. Πρωτοσύγκελος Ανδρέας και ο Μ. Αρχιδιάκονος Θεόδωρος.
Ο Πατριαρχικός Ναός και όλο το Πατριαρχείο τυλίχθηκαν στο σκοτάδι κατά την περιφορά του Εσταυρωμένου, με τη συγκίνηση όλων να κορυφώνεται.
Εκκλησιάστηκαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη σύζυγό του και την κόρη τους, ο πρέσβης της Ελλάδος στην Άγκυρα, Πέτρος Μαυροειδής με τη σύζυγό του, η γενική πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη, Γεωργία Σουλτανοπούλου, Άρχοντες Οφφικιάλιοι και πλήθος πιστών από την Πόλη και το εξωτερικό.