, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Στ.Πέτσας: «Δεν ανησυχούμε για τίποτα, προετοιμαζόμαστε για τα πάντα»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε πρόσφατη τηλεοπτική του εμφάνιση ανέφερε για την παρέμβαση του Στέτ Ντιπέρτμεντ ότι «Η παρέμβαση αυτή είναι μία σαφής υποστήριξη των ελληνικών θέσεων, ότι εδώ δεν υπάρχει έννομο αποτέλεσμα από τις ενέργειες της Τουρκίας και πως τα ελληνικά νησιά έχουν και ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα».
Μιλώντας στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα πρόσθεσε πως«Ήταν μία παρέμβαση ασυνήθιστη, δεν έχει καμία λογική ίσων αποστάσεων. Είναι μία σαφής καταδίκη των παράνομων τουρκικών ενεργειών».
«Η παρέμβαση αυτή είναι μία σαφής υποστήριξη των ελληνικών θέσεων, ότι εδώ δεν υπάρχει έννομο αποτέλεσμα από τις ενέργειες της Τουρκίας και πως τα ελληνικά νησιά έχουν και ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα. Είναι θετικό και δείχνει την απομόνωση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ερωτηθείς αν η Ελλάδα φοβάται το ενδεχόμενο πρόκλησης ενός θερμού επεισοδίου από την πλευρά της Τουρκίας, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι «Δεν ανησυχούμε για τίποτα, προετοιμαζόμαστε για τα πάντα. Αυτό είναι το στοιχείο που διαπνέει την πολιτική μας. Μετά το περιστατικό στον Έβρο είμαστε σε επαγρύπνηση για το ενδεχόμενο επανάληψης τέτοιων ενεργειών. Είμαστε σε επιφυλακή και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα (…) Είμαστε προετοιμασμένοι για οποιοδήποτε ενδεχόμενο. Εφόσον έχουμε έναν γείτονα που προχωρά σε προκλητικές ενέργειες, θα είμαστε έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε».
Ερωτηθείς αν στο πλαίσιο των προετοιμασιών υπάρχει και το σενάριο μιας ουσιαστικής παρενόχλησης από την πλευρά της Τουρκίας, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «Τα επιχειρησιακά σενάρια πάντα υπάρχουν και πάντα αναπτύσσονται».
Σε ότι έχει να κάνει με το άνοιγμα του Τουρισμού και την ανησυχία του κόσμου για τυχόν αναζωπύρωση της πανδημίας με την έλευση των τουριστών, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε: «Δεν έχουμε κρύψει ποτέ ότι έχουμε μπροστά μας δύσκολους μήνες, γιατί πρέπει να ισορροπήσουμε ανάμεσα στην προστασία της δημόσιας υγείας και στο άνοιγμα της Οικονομίας. Είμαστε έτοιμοι για βήματα μπροστά και βήματα πίσω», ενώ προανήγγειλε ότι νωρίτερα από το επόμενο Σαββατοκύριακο θα ανακοινωθεί από την κυβέρνηση το σχέδιο δράσης στα νησιά, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού και να αντιμετωπιστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά τυχόν κρούσματα που θα εμφανιστούν.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.