, Παρασκευή
12 Απριλίου 2024

search icon search icon

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της UEFA και της FIFA είχε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης

Την πρώτη συνάντησή του με τους επιτετραμμένους της UEFA και της FIFA είχε ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού δέχθηκε στο γραφείο του τον διευθυντή του τμήματος Εθνικών Ομοσπονδιών, Ζόραν Λάκοβιτς, τον δικηγόρο Άντζελο Ρηγόπουλο, τον γραμματέα της Επιτροπής Παρακολούθησης, Μάριο Γεωργίου και τον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα της ΕΠΟ, Πετρ Φούσεκ.
Oι δύο πλευρές εξέφρασαν ξεκάθαρα τη βούλησή τους για άψογη συνεργασία. Συζητήθηκαν τα προβλήματα της βίας στα γήπεδα και των χειραγωγημένων αγώνων. Κουβέντα έγινε επίσης για το εκλογικό σύστημα της Ομοσπονδίας, ενώ ασχολήθηκαν και με το σκέπαστρο στο Παγκρήτιο στάδιο.
Εκεί αποκαλύφθηκε ότι η UEFA είχε διαθέσιμα χρήματα, αλλά η ΕΠΟ απέτυχε να αξιοποιήσει έγκαιρα το κονδύλι με συνέπεια να μην πάρει άδειο το γήπεδο του Ηρακλείου και έτσι η Εθνική αγωνίστηκε εναντίον της Ιταλίας και της Αρμενίας στο ΟΑΚΑ. Με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης εξέφρασε την πίστη του για μια καλή συνεργασία: «Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση η οποία είμαι βέβαιος ότι θα συνεχιστεί και θα εξελιχθεί σε μια καλή συνεργασία έτσι ώστε να κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να έχουμε ένα καλύτερο ποδόσφαιρο, ένα ποιοτικότερο ποδόσφαιρο. Να δώσουμε τη δυνατότητα στις οικογένειες να επιστρέψουν ξανά στα γήπεδα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τα πάντα από τους υψηλόβαθμους του ελληνικού ποδοσφαίρου και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
Χρειάζεται κι εμείς από τη δικιά μας πλευρά να κάνουμε αυτό που πρέπει, και θα το κάνουμε, συνεργαζόμενοι με όλες τις πλευρές για να πετύχουμε τον στόχο μας. Ο στόχος είναι κοινός, σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας. Γι’ αυτό τον λόγο και ξεκινάμε μια προσπάθεια σήμερα, θεμελιώνοντας μια καλή και έντιμη συνεργασία».
Ο Ζόραν Λάκοβιτς από την πλευρά του, τόνισε: «Δώσαμε συγχαρητήρια στον υπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων του και μεταφέραμε και τα συγχαρητήρια του προέδρου της UEFA. Συζητήσαμε πολλά θέματα και θα έχουμε μια κοινή συνεργασία για να κάνουμε τα μελλοντικά βήματα».
Οι εκπρόσωποι της UEFA κάλεσαν τον Έλληνα υφυπουργό να παρακολουθήσει τον τελικό του Super Cup μεταξύ της Λίβερπουλ και της Τσέλσι που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στην Κωνσταντινούπολη. Όσο αφορά το πρόγραμμα του Λευτέρη Αυγενάκη, μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί με τις ηγεσίες της ΕΠΟ και της Σούπερ Λίγκας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.