, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Συνάντηση Μητσοτάκη με Σαμαρά στη Βουλή – Τι συζήτησαν

ÓõíÜíôçóç ôïõ Ðñùèõðïõñãïý ÊõñéÜêïõ ÌçôóïôÜêç ìå ôïí ðñþçí Ðñùèõðïõñãü Áíôþíç ÓáìáñÜ, ÄåõôÝñá 15 Éïõëßïõ 2019. (EUROKINISSI/ ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Ολοκληρώθηκε, χωρίς δηλώσεις, η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Στην συνάντηση που κράτησε μισή ώρα συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις της τελευταίας περιόδου.
Παρασκηνιακά, το όνομα του πρώην Πρωθυπουργού είχε ακουστεί για τη θέση του Επιτρόπου στην ΕΕ (χωρίς εκείνος να το έχει επιβεβαιώσει), καθώς η νέα κυβέρνηση καλείται να επιλέξει έναν Έλληνα που θα προταθεί για τη συγκεκριμένη θέση.
Δεν είναι απαραίτητο ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να συνεχίσει να έχει το χαρτοφυλάκιο της μετανάστευσης, που τώρα κατέχει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, με τις πληροφορίες να θέλουν το Μαξίμου να επιθυμεί ένα παραγωγικό πόστο. Συγκεκριμένα, πληροφορίες θέλουν την ελληνική πλευρά να επιθυμεί ένα από τα εξής χαρτοφυλάκια: Το χαρτοφυλάκιο Απασχόληση, Ανάπτυξη, Επενδύσεις και Ανταγωνιστικότητα, ή το Εσωτερική Αγορά, Βιομηχανία, Επιχειρηματικότητα και ΜΜΕ, ή το χαρτοφυλάκιο της Ενέργειας, είτε αυτό της Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ένα άλλο όνομα που έχει ακουστεί έντονα για τη θέση του Επιτρόπου είναι αυτό του Μαργαρίτη Σχοινά.
Οι τελικές αποφάσεις του Πρωθυπουργού αναμένεται να γίνουν γνωστές το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.