03:34, Τρίτη
05 Ιουλίου 2022

Τα εν δήμω: Οι «μπαταχτσήδες» υποψήφιοι (και πολλά άλλα…)

«Μπαταχτσήδες» υποψήφιοι!
Χωρίς ντροπή σήμερα, στην εποχή του «χύμα» με την επικράτηση επιτήδειων συμφεροντολόγων υπάρχουν υποψήφιοι περιφερειάρχες, υποψήφιοι δήμαρχοι, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι που ζητούν την ψήφο του λαού και οι ίδιοι χρωστούν συνδρομές και δάνεια στα επαγγελματικά τους σωματεία. Αν κάποιος δεν είναι νοικοκύρης στα οικονομικά του, δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί το μισθό του και να πληρώσει τις οφειλές του είναι δυνατό να διαχειριστεί έντιμα και με σωφροσύνη το δημόσιο χρήμα; Γεμίσαμε  «μπαταχτσήδες» υποψηφίους. Οι επιλογές σε κάθε περίπτωση απαιτούν σύνεση και πολιτική κουλτρούρα. Αν σας εμπνέουν οι «μπαταχτσήδες»… μπορείτε να τους εμπιστευτείτε.
Όλοι κοντά στον Ζορπίδη
Θερμούς υποστηρικτές, εκπροσώπους φορέων, αλλά και υποψηφίους δημάρχους Θεσσαλονίκης, βρήκε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, ο οποίος τις προηγούμενες μέρες προέβη στην  καταγγελία ότι η κυβέρνηση αναζητά επιχειρηματίες που θα συνοδεύουν ως «κολαούζοι» χωρίς ατζέντα τον πρωθυπουργό στην επικείμενη επίσκεψή του στην Βόρεια Μακεδονία, λέγοντας ότι  η κυβέρνηση επιθυμεί να μετατρέψει σε «θέατρο» την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα, για επικοινωνιακούς λόγους. Πολλοί ήταν αυτοί που αμέσως μετά από αυτή την τοποθέτηση συμφώνησαν μαζί του, τον επισκέφθηκαν και συζήτησαν για τις θέσεις του.
Παρουσίασε τους υποψηφίους του ο Ζαριανόπουλος
Το μεγαλύτερο μέρος των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σωτήρης Ζαριανόπουλος. Πρόκειται για 66 συνολικά ονόματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές του Μαΐου. Ο κ. Ζαριανόπουλος κάλεσε τους δημότες να στηρίξουν με την ψήφο τους τον συνδυασμό.
Υποψήφιος με… στυλ ο Πολυμεράς
«Παρών» δήλωσε σε φιλανθρωπικό Gala στη Remvi ο υποψήφιος δημοτικός σύμ-βουλος με την παράταξη «Θεσσαλονίκη Θετικά» του Μ. Κυριζίδη, Βαγγέλης Πολυμε-ράς, ο οποίος, τελευταία, έχει κάνει αίσθηση στην πόλη με τις δράσεις του, αλλά και με την απίστευτη καλαισθησία του στο ντύσιμο! Ο κ. Πολυμεράς είναι ιδιοκτήτης του Olympus Real Estate και μάλλον… από τους πιο στιλάτους υποψηφίους.
Κι άλλοι υποψήφιοι από τον Ορφανό
Είκοσι ένα νέους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους με το συνδυασμό «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» ανακοίνωσε ο επικεφαλής, Γιώργος Ορφανός. Το ψηφοδέλτιο συμπληρώνεται καθώς περίπου πριν ένα μήνα είχαν ανακοινωθεί άλλα 36 ονόματα. Ο κ. Ορφανός συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία με συναντήσεις και εκδηλώσεις παρουσίασης του προγράμματος του.
Ετοιμάζει το εκλογικό κέντρο η Νοτοπούλου
Στην οδό Αγίας Σοφίας ετοιμάζεται το προεκλογικό κέντρο της υποψήφιας δημάρχου Θεσσαλονίκης Κατερίνας Νοτοπούλου. Το επόμενο διάστημα πρόκειται να ανακοινωθούν νέα ονόματα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων καθώς και το πρόγραμμα του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη ΜΑΖΙ». Την περίοδο αυτή η κ. Νοτοπούλου μαζί με στελέχη της παράταξής της συνεχίζει περιοδείες σε γειτονιές και φορείς της Θεσσαλονίκης.
Στον Λαγκαδά επιστρέφει ο Ταχματζίδης
Στον τόπο του επιστρέφει ο πρώην αντιπεριφερειάρχης και νυν περιφερειακός σύμβουλος, Γιάννης Ταχματζίδης. Με την εμπειρία που απέκτησε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα διεκδικήσει τον δήμο Λαγκαδά στις εκλογές του Μαΐου με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Δύναμη ευθύνης για τον Λαγκαδά». Το 2014 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς περιφερειακός σύμβουλος στην Κεντρική Μακεδονία, με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και διετέλεσε αντιπεριφερειάρχης αγροτικής οικονομίας για 2,5 χρόνια.
Έμφαση στην οικολογία ο Παπακωνσταντίνου
Οικολογικές βιοδασπώμενες σακούλες από φυτικό άμυλο μοιράστηκαν από τη δημοτική παράταξη “Δύναμη Δημιουργίας” στη διάρκεια θεματικής εκδήλωσης για την καθαριότητα και τη διαχείριση των απορριμμάτων που έγινε στο δημαρχείο του Ωραιοκάστρου. Την ιδέα είχε ο δημοτικός σύμβουλος, Βαγγέλης Κανταρτζής, θέλοντας συμβολικά να δώσει το στίγμα της επόμενης ημέρας… τι θα κάνει για το περιβάλλον η παράταξη με δήμαρχο τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Εγκαινίασε το «στρατηγείο» του ο Χάρης
Στην οδό Εγνατία βρίσκεται το “στρατηγείο” του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης Χάρη Αηδονόπουλου. Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης «Συνέργεια πρώτα η πόλη μας» έγιναν παρουσία όλων των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, ενώ ακολούθησε συζήτηση για τα επόμενα βήματα της προεκλογικής εκστρατείας.
Οι… αγροτικές συνήθειες του Θ. Παπαδόπουλου
Ποιο είναι το χόμπι του δημάρχου Θέρμης, Θεόδωρου Παπαδόπουλου; Η ενασχόληση με τον… μπαχτσέ του! Ο κ. Παπαδόπουλος αγαπάει πολύ τη γη και ξοδεύει τον ελάχιστο ελεύθερο του χρόνο στο κτήμα του. Πηγαίνει καθημερινά από το χάραμα και για περίπου δύο ώρες ασχολείται με γεωργικές καλλιέργειες, προτού κατευθυνθεί στο δημαρχείο. Παράγει φρούτα και οπωροκηπευτικά και όπως λένε οι συνεργάτες του όποιος επισκέπτης περνάει από το κτήμα φεύγει …φορτωμένος με τελάρα και σακούλες.
«Μένουμε Θεσσαλονίκη» από τον Ρακκά
Τα προεκλογικά μπλουζάκια της παράταξης  «Μένουμε Θεσσαλονίκη»… Μπλουζάκια έβγαλε η δημοτική παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη», μόνο που σε αυτά δεν απεικονίζεται ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Ρακκάς. Το τύπωμα έχει σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ένα από τα κεντρικά ζητήματα της προεκλογικής περιόδου.
Τζιτζικώστας – Μαυρίδου εγκαινίασαν το πολιτιστικό κέντρο Καρίτσας
Το Πολιτιστικό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στην Καρίτσα με το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ εγκαινίασαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου. ”Το σύγχρονο αυτό πολιτιστικό κέντρο θα αποτελέσει ορόσημο, πυρήνα φιλοξενίας και παραγωγής πολιτισμού και τέχνης για την περιοχή του Δήμου Δίου-Ολύμπου και όλου του νομού Πιερίας. Συνεχίζουμε να επενδύουμε και να έχουμε σε πρώτη προτεραιότητα τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση, που είναι τα σημαντικότερα κεφάλαια κάθε τόπου”, τόνισε η κ.Μαυρίδου.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ