, Δευτέρα
06 Φεβρουαρίου 2023

Τούρκοι ισχυρίζονται ότι χάκαραν το ΥΠΕΞ – Διαψεύδει η ελληνική πλευρά

Τούρκοι χάκερς ισχυρίζονται ότι «έριξαν» την ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ και ότι υπέκλεψαν διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομίου. Η ελληνική πλευρά το διαψεύδει κατηγορηματικά.
Μια ομάδα Τούρκων χάκερ με την ονομασία «κυβερνοπολεμιστές επιδρομείς» ισχυρίζεται ότι έριξε το σύστημα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και την σελίδα της εθνικής στρατηγικής του ελληνικού ΥΠΕΞ. «Μπορεί μια νύχτα να έρθουμε ξαφνικά, τα νεύρα μας έχουν χτυπήσει κόκκινο. Προειδοποιούμε όσους ξεπερνούν τα όρια και τους υπενθυμίζουμε ότι η ιστορία μια μέρα θα επαναληφθεί» ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους κάνοντας σαφείς αναφορές στην Μικρασιατική Καταστροφή. Όλα αυτά τα έκαναν, σύμφωνα με τους ίδιους, ως απάντηση στις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου. «Όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία, την εδαφική μας ακεραιότητα και το διεθνές δίκαιο θα τον τσακίσουμε, θα τον συντρίψουμε» δήλωσε στις 24 Δεκεμβρίου ο Πάνος Καμμένος, στέλνοντας εκ νέου μήνυμα στην Τουρκία για σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου.
Από την πλευρά του, το Υπουργείο Εξωτερικών, διαμηνύει μέσω κύκλων ότι δεν υπήρξε ποτέ καμία παραβίαση κι όταν γίνεται κάτι τέτοιο, αντιμετωπίζεται άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.