, Τρίτη
23 Απριλίου 2024

search icon search icon

Το παρασκήνιο οι «καραμπόλες» και οι εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής στη νέα κυβέρνηση

Η τελική σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Μητσοτάκη προέκυψε έπειτα από «καραμπόλες» της τελευταίας στιγμής, που άφησαν εκτός αρκετά πρόσωπα τα οποία θεωρούνταν σίγουρα.
«Καραμπόλες» προκλήθηκαν σε πέντε υπουργεία. Πρόκειται για το υπουργείο Άμυνας, Δικαιοσύνης, Υγείας, Ναυτιλίας και Τουρισμού.
Η Όλγα Κεφαλογιάννη βρέθηκε εκτός κυβερνητικού σχήματος μετά την άρνηση της να αναλάβει το υπουργείο Τουρισμού, καθώς όπως αναφέρουν πληροφορίες ήθελε να αναλάβει και το υπουργείο Πολιτισμού παράλληλα, σε μια μορφή υπερυπουργείου. Μετά την άρνησή της, η θέση προτάθηκε στον Χάρη Θεοχάρη.
Για το υπουργείο Δικαιοσύνης αρχικά είχε ακουστεί το όνομα του Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος όμως τελικά θα είναι υπουργός Άμυνας, προκαλώντας τη μετακίνηση του Βασίλη Κικίλια στο υπουργείο Υγείας, αν και τομεάρχης Άμυνας του κόμματος το τελευταίο διάστημα. Ο κ. Κικίλιας άλλωστε είναι και γιατρός και θα κληθεί να αξιοποιήσει τις γνώσεις του στο συγκεκριμένο υπουργείο.
Ύστερα από τη συγκεκριμένη αλλαγή, ο Κώστας Τσιάρας που προαλειφόταν για το υπουργείο Υγείας, τοποθετήθηκε τελικά στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.