11:36, Σάββατο
01 Οκτωβρίου 2022

Υπ. Παιδείας: Θιασώτης των ιδιωτικών Πανεπιστημίων ο Γ. Μπουτάρης

Δριμεία κριτική ασκεί στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σχετικά με δήλωση του Γιάννη Μπουτάρη για το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Σε μια δηκτική ανακοίνωση, το υπουργείο χαρακτηρίζει το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων, “γνωστό θιασώτη των ιδιωτικών Πανεπιστημίων”.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας έχει ως εξής: 

“Με αφορμή τις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη για τις συνέργειες του Διεθνούς Πανεπιστημίου με τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων δηλώνει:

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης, γνωστός θιασώτης των ιδιωτικών Πανεπιστημίων, βλέπει δήθεν «διάλυση» του Διεθνούς Πανεπιστημίου και όχι τη μετεξέλιξή του που δημιουργεί νέα δυναμική στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, όπως ομόφωνα διαπιστώνουν στο πόρισμά τους τα μέλη της Επιτροπής, τόσο του Διεθνούς Πανεπιστημίου όσο και των τριών άλλων ΤΕΙ που αποφάσισαν – επαναλαμβάνουμε ομόφωνα – τις συνέργειες μεταξύ των Ιδρυμάτων τους.

Ο κύριος Μπουτάρης προφανώς αγνοεί ότι τα Ανώτατα Ιδρύματα αποφασίζουν με αμιγώς ακαδημαϊκά κριτήρια τις συνέργειες μεταξύ τους χωρίς καμία επιβολή άνωθεν όπως στο πρόσφατο παρελθόν με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ.

Χρήσιμο θα ήταν, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αντί να διατυπώνει απόψεις περί ακαδημαϊκών θεμάτων, να αναφέρει δημοσίως τι έχει πράξει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του υπέρ των Ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης”.