, Τετάρτη
19 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Χ. Θεοχάρης: Στις 15 Ιουνίου ανοίγουν τα χερσαία σύνορα

Στις 15 Ιουνίου ανοίγουν τα χερσαία σύνορα, όπως ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης, προσθέτοντας ότι αυτό θα γίνει «με δειγματοληπτικό έλεγχο, με πρωτόκολλα και με προϋποθέσεις».
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Θεοχάρης εξήγησε πως «θα γίνεται ένας έλεγχος με συγκεκριμενη μεθοδολογία, ανάλογα με τη χώρα προέλευσης, με βάση ένα μοντέλο, το οποίο έχουν προδιαγράψει οι γιατροί και θα το υλοποιεί η Πολιτική Προστασία».
Ερωτηθείς σχετικά με τα θαλάσσια σύνορα και τα πλοία που έρχονται στα ελληνικά λιμάνια από το εξωτερικό επιβεβαίωσε πως ανοίγουν την 1η Ιουλίου. Όπως σημείωσε , αυτό θα γίνει «πάλι με τους κατάλληλους ελέγχους» και με ίδια μεθοδολογία» ανάλογα με τη χώρα προέλευσης, ενώ θα καταγράφεται το ιατρικό ιστορικό όσων εισέρχονται στη χώρα.
Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις ανέφερε ότι θα επιτρέπονται από όλες τις χώρες αλλά θα γίνεται διαφορετικός έλεγχος ανάλογα με τα κρούσματα στη χώρα προέλευσης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.