, Τρίτη
25 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Χ. Θεοχάρης: Στόχος να είναι δυνατός ο Αύγουστος

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης αναφερόμενος στους στόχους που μπαίνουν για τον τουρισμό με το σταδιακό άνοιγμα της τουριστικής αγοράς και σε αναμονή του ανοίγματος των πτήσεων μίλησε για δυνατό Αύγουστο.
“Στόχος μας να είναι δυνατός ο Αύγουστος” είπε συγκεκριμένα στον Θέμα 104,6 και συμπλήρωσε:
“Θα παλέψουμε κάθε ποσοστό. Κάθε 1% φέτος είναι 5% του χρόνου γιατί σημαίνει ότι κάποιες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι θα αντέξουν περισσότερο και θα στηρίξουν το τουριστικό προϊόν μεσοπρόθεσμα”.
Ενώ αναφέρθηκε στην ασφάλεια που αποτελεί προϋπόθεση για τους τουρίστες, διευκρινίζοτνας: “Αυτό που με καίει είναι να φέρουμε με ασφάλεια και τον τελευταίο ταξιδιώτη που θέλει και μπορεί να έρθει στη χώρα και να γυρίσουν όταν τελειώσουν οι διακοπές υγιείς και ασφαλείς στις πατρίδες τους”.

Ο υπουργός έκανε ειδική αναφορά στη σημασία της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων με αφορμή τις τελευταίες τοπικές εξάρσεις κορωνοϊού.

“Ο μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα, υπάρχει επάρκεια τεστ, έχω εμπιστοσύνη στη ΓΓΠΠ, στον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας ότι με το επιχειρησιακό πλάνο θα αντιμετωπίσει κάθε ζήτημα” σημείωσε ο κ. Θεοχάρης ενόψει του ανοίγματος και του αεροδρομίου Μακεδονία την προσεχή Δευτέρα.
Εξήγησε ότι “υπάρχει πρωτόκολλο για τα πιο δύσκολα αεροδρόμια ενώ δειγματοληπτικός έλεγχος θα γίνεται εκεί που νιώθουμε ότι είναι ελεγχόμενη η κατάσταση μέσω των μοντέλων που έχουν οι γιατροί για το πόσα τεστ και σε ποιους”.
Ο κ. Θεοχάρης προανήγγειλε ότι το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τι θα γίνει από την 1η Ιουλίου προσθέτοντας ότι “το πλαίσιο είναι ότι πρέπει να εξηγήσουμε στον κόσμο και ένα καθαρό σήμα για τον τρόπο και τα βήματα ανοίγματος στη χώρα. Θα έχουμε σημαντικές ανακοινώσεις”.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.