, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Άγριος καυγάς Μητσοτάκη- Κουρουμπλή για μια… παραίτηση!

Παρέμβαση στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπολύοντας δριμεία επίθεση κατά του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

«Θέλατε τρεις μέρες για να καταλάβετε τι έχει γίνει. Τι κάνατε στο Λονδίνο; Τι εξηγήσεις έχετε να δώσετε για το γεγονός ότι ένα πλοίο το οποίο ξεκάθαρα δεν έπρεπε να πλέει κρίθηκε αξιόπλοο από το υπουργείο σας. Πείτε μου ποιος λέει ψέματα. Οι δήμαρχοι ή εσείς που μάλλον δεν αντιληφθήκατε το μέγεθος του προβλήματος. Στην αυτοψία που έκανα εγώ στην περιοχή είδα δημάρχους οργισμένους να λένε ότι δεν έχουν καμία ενημέρωση ή κατεύθυνση».

Ακολουθεί η στιχομυθία του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Κουρουμπλή.
Μητσοτάκης: Το πιο σημαντικό ερώτημα που έχω να κάνω στον υπουργό είναι γιατί καθυστερήσατε 4 ημέρες να ζητήσατε τη βοήθεια του αρμόδιου φορέα EMSA να παρέχει υπηρεσίες απορρύπανσης. Κάποιος λέει ψέματα, ή ο EMSA λέει ψέματα ή εσείς!
Κουρουμπλής: Εσείς λέτε ψέματα
Κυριάκος: Ψεύδεστε κύριε υπουργέ
Κουρουμπλής: Μητσοτακέικο ψέμα
Κυριάκος: Μαζευτείτε κύριε υπουργέ
Κουρουμπλής: Δεν σας φοβάμαι.
Μητσοτάκης: Ντροπή σας, τόσες μέρες στο Λονδίνο ήσασταν, στο Λονδίνο. Σα δε ντρέπεστε. Έπρεπε ήδη να έχετε παραιτηθεί.
Κουρουμπλής: Δεν θα παραιτηθώ ποτέ!
Από τη μεριά του του ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμμελος διαβεβαίωσε ότι οι επιπτώσεις είναι αντιστρέψιμες και υπογράμμισε ότι το μέγεθος του περιβαλλοντικού προβλήματος θα κριθεί σε τρεις εβδομάδες από τώρα.

#Tags: Βουλή

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.