, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Άναψαν τα αίματα» στην εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης! (ΦΩΤΟ)

Με έντονη αλλά εποικοδομητική συζήτηση, στη διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν όλα τα σοβαρά προβλήματα των Επαγγελματιών, με τη συμμετοχή πολλών μελών του ΕΕΘ, που κατέκλυσαν την αίθουσα «Θεσσαλονίκη», πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση «Οι Επαγγελματίες συζητούμε με τους Πολιτικούς μας» που διοργάνωσε το ΕΕΘ, με τη συμμετοχή του Άδωνι Γεωργιάδη, Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, του Δημήτρη Μάρδα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Πρώην Υπουργό και του Γιώργου Αρβανιτίδη, Βουλευτή της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης».
Ανοίγοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης τόνισε ότι στόχος των εκδηλώσεων αυτών είναι να έχουν την δυνατότητα οι Επαγγελματίες- μέλη του ΕΕΘ να συζητούν τα προβλήματα της Αγοράς και των επιχειρήσεων τους με εκπροσώπους των κομμάτων και να ακούν τις θέσεις τους. Αναφέρθηκε εκτενώς στην υπερφορολόγηση «που γονατίζει τις επιχειρήσεις» αλλά και στην εχθρική αντιμετώπιση του κράτους που ενώ θεωρητικά αναγνωρίζει ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της Εθνικής Οικονομίας, πρακτικά κάνει ό,τι μπορεί για να τις διαλύσει.
Στην εισήγηση του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «είναι γενική άποψη ότι η πολιτική της κυβέρνησης δεν οδηγεί πουθενά. Αυτό αποδεικνύεται από τους πανηγυρισμούς για το  πρωτογενές πλεόνασμα, που όμως προέκυψε όχι από την αύξηση του ΑΕΠ αλλά με στασιμότητα στην οικονομία και από τους παραπάνω φόρους», είπε χαρακτηριστικά.
Όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, «η πτωτική πορεία φάνηκε από την πορεία της Αγοράς τα Χριστούγεννα, που ήταν απογοητευτική. Με την οικονομική πολιτική που ασκεί ο Τσίπρας δεν έχει νόημα να κάνει κάποιος επένδυση στη χώρα. Είναι σαν να του λέμε “πήγαινε τα λεφτά σου οπουδήποτε αλλού εκτός από την Ελλάδα γιατί εμείς θα σου πάρουμε όλα τα κέρδη με τους φόρους μας”. Ακόμη και ο Νόμος του Κατρούγκαλου είναι ουσιαστικά ένα ακόμη φορολογικό μέτρο, αν και νομίζω ότι αυτός θα καταπέσει στο Συνταγματικό Δικαστήριο».
Η επένδυση στο Ελληνικό δεν προχωρά, όπως και καμία αποκρατικοποίηση και όσο δεν προχωρούν τόσο χάνουμε χρήματα, είπε.
«Είναι χυδαίοι που ξοδεύουν τα λεφτά του Έλληνα με τα ταξίδια με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος», πρόσθεσε και ευχήθηκε να κλείσει άμεσα η Αξιολόγηση, ευχή με την οποία προέβλεψε ότι θα συμφωνήσει και ο κ. Μάρδας, τον οποίο χαρακτήρισε «όαση λογικής» στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
«Μας είπαν ότι θα έκλειναν την Αξιολόγηση τον Νοέμβριο. Βγαίνει ο Ιανουάριος και μας λένε, έχει ο Θεός. Δεν καταλαβαίνουν ότι εάν μπει ο Μάρτιος η Ολλανδία μπαίνει σε εκλογές, κλείνει το κοινοβούλιο της και το πρόγραμμα δεν θα μπορεί να πάρει έγκριση, ενώ ακολουθεί η Γαλλία και μετά η Γερμανία;», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.
Ο Δημ. Μάρδας
Απαντώντας στις επικρίσεις της ΝΔ ο Δημ. Μάρδας διερωτήθηκε γιατί όλα όσα καταλογίζει η Αντιπολίτευση δεν τα έπραξε όσο ήταν Κυβέρνηση, ενώ έριξε ευθύνη στις προηγούμενες κυβερνήσεις γιατί «δεν πήραν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για να βγει η χώρα από την κρίση, καθώς η διεθνής εμπειρία έδειξε ότι οι χώρες που κατάφεραν να αντιδράσουν μέσα στην πρώτη διετία είδαν το φως της εξόδου»…
Ο κ. Μάρδας αναφέρθηκε σε σειρά, όπως είπε, θετικών εξελίξεων λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης όπως το συμμάζεμα των φορολογικών ρυθμίσεων, η προώθηση αρκετών επενδυτικών σχεδίων, παρά την γραφειοκρατία, που,  «αγγίζει τα όρια της διαστροφής και είναι ο σημαντικότερος λόγος στην προσέλκυση των επενδύσεων, πολύ σοβαρότερος του των υψηλών φορολογικών συντελεστών».
«Πρώτα θα πρέπει να σταθεροποιηθεί η οικονομία και μετά να κατεβάσουμε τους συντελεστές για να μην επαναληφθεί η κατάσταση με τις μειώσεις που έκανε η ΝΔ αλλά δεν είχαν σοβαρό αντίκτυπο στην οικονομία», είπε και απαντώντας σε επικρίσεις του κοινού τόνισε ότι δεν υπάρχουν προσλήψεις στο Δημόσιο επειδή υπάρχει αυστηρή εποπτεία των Δανειστών.
«Τα σκληρά ζητήματα, όπως το συνταξιοδοτικό με τις πρόωρες συντάξεις έκλεισαν επί των ημερών μας και όχι επί ΝΔ- ΠΑΣΟΚ. Κάνουμε με κάποια καθυστέρηση αλλά κάνουμε ό,τι έχουμε συμφωνήσει, ακόμη και με μεγάλο πολιτικό κόστος. Από την κρίση δεν μπορούν να μας βγάλουν τα πρόσωπα που ευθύνονται γι’ αυτήν», τόνισε ο πρώην υπουργός.
Ο Γιώργος Αρβανιτίδης
«Στο σημείο που έφτασε η χώρα πρέπει όλοι μας να ρίξουμε τους τόνους και να παραδεχτούμε ότι κάτι δεν κάναμε καλά όλοι μας. Οι συζητήσεις με τις κραυγές ή τις αλληλοκατηγορίες δεν βγάζουν πουθενά», τόνισε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γ. Αρβανιτίδης και εξήγησε: «πολλά από τα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζουμε είναι συστημικά και υπάρχουν σε όλον τον ευρωπαϊκό νότο, ο οποίος αντί να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα του έβαλε στην κατανάλωση εισαγόμενων αγαθών τα πλεονάσματα του».
Κατά τον ίδιο, λύση μπορεί να φέρει μόνο η Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία ενώ τάχθηκε υπέρ μίας συζήτησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. «Πρέπει να βρούμε πώς θα φτιάξουμε πλούτο και όχι πώς θα μοιράζουμε την φτώχεια μας, όπως κάνει η σημερινή κυβέρνηση. Χωρίς συνεννόηση δεν πάμε πουθενά. Νομίζετε ότι εάν θα αλλάξουμε κυβέρνηση θα λυθούν τα προβλήματα», διερωτήθηκε.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης
Απαντώντας σε ερωτήσεις του κοινού ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η χώρα θα είχε βγει από την κρίση εάν «ένας μυστήριος τύπος που έλεγε συνεχώς βλακείες έκανε σωστά την δουλειά του και δεν περιφερόταν δεξιά και αριστερά χωρίς πρόγραμμα και σχέδιο. Η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε σοβαρά βήματα και μείωσε φόρους και φορολογικούς συντελεστές και οι επαγγελματίες ξέρουμε πολύ καλά ότι στο τέλος του 2014 η αγορά πήγαινε πολύ καλύτερα, κλείναμε τις ταμειακές μας κάθε μέρα με καλούς τζίρους. Εδώ που είμαστε δεν έχουμε άλλα περιθώρια πρέπει να γίνουν εκλογές και να φύγει αυτή η ανίκανη κυβέρνηση».
Στη δευτερολογία του ο κ. Μάρδας εκτίμησε ότι δεν ωφελούν οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και ότι όταν η ΝΔ μιλά για μείωση κρατικών δαπανών εννοεί μειώσεις στο Κράτος Πρόνοιας.
Ανάμεσα στα θέματα που έθεσαν τα μέλη του ΕΕΘ ήταν:

  • Η απαράδεκτη διόγκωση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, που είναι πλέον αδύνατο να καλυφθούν από τους ανασφάλιστους.
  • Η προβληματική εφαρμογή της εξαγγελίας για παροχή τροφής σε μαθητές, που δεν είναι στοχευμένη, με αποτέλεσμα να διαπιστώνονται σπατάλες.
  • Η νόθευση του ανταγωνισμού από την διάσωση του Μαρινόπουλου.
  • Οι υπέρογκες χρεώσεις των Τραπεζών με τα POS.
  • Την άρνηση του Τραπεζών να παρέχουν ρευστότητα.
  • Τα υπέρογκα πρόστιμα του ΙΚΑ.
  • Την ανικανότητα των κυβερνήσεων να πατάξουν το λαθρεμπόριο και το παρεμπόριο.
  • Ο υπέρογκος ΕΝΦΙΑ για κτίρια που καταρρέουν.
  • Η απουσία ρυθμίσεων για τα ακίνητα, που έχουν καταστρέψει την Αγορά, με κίνδυνο τον αφελληνισμό της.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας και Θόδωρος Καράογλου, οι πολιτευτές Άννα Ευθυμίου, Ανατολή Κωνσταντινίδου, και Παν. Κοκκόρης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Έφη Βασιλειάδου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτ. Σκιαδαρέσης, πολλοί πρόεδροι σωματείων, μέλη του ΔΣ και του ΕΕΘ.
%ce%95%ce%95%ce%98-%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%af%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%b6%ce%b7%cf%84%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%80%ce%bf
Θυμηθείτε και:

Μάρδας από Θεσσαλονίκη: Το 2017 θα είναι χρονιά με θετικό αποτύπωμα στην οικονομία

Αδ. Γεωργιάδης: Αν αργήσουμε πέραν του Μαρτίου, η Ελλάδα θα είναι στο κενό

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.