, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δ. Στρατούλης: Να μην μείνουν χωρίς θεραπείες ειδικής αγωγής τα ΑμεΑ

Κλιμάκιο της Λαϊκής Ενότητας με επικεφαλής τον Δημήτρη Στρατούλη, μέλος της ΠΓ, παραβρέθηκε σήμερα στην συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οι σύλλογοι φορέων και εργαζομένων ειδικής αγωγής μπροστά στο υπουργείο Υγείας. Ο κ. Στρατούλης, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης δήλωσε:
«Η προώθηση από την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ της υπογραφής συμβάσεων με επαγγελματίες, που παρέχουν υπηρεσίες ειδικής αγωγής (εργοθεραπείες, λογοθεραπείες, ψυχοθεραπείες), ήταν εσπευσμένη, τελεσιγραφική και επικίνδυνη.
Η απαράδεκτη αυτή πρακτική της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ δημιούργησε και δημιουργεί άμεσους κινδύνους πλήρους κατάρρευσης του θεραπευτικού έργου σε βάρος των ΑμεΑ και κυρίως των παιδιών ΑμεΑ, υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών ειδικής αγωγής, παύσης – παγώματος αυτών των υπηρεσιών λόγω μη ύπαρξης μεταβατικού σταδίου, καταστροφής και οικονομικής κατάρρευσης των έμπειρων επαγγελματιών και ώθησης των ασφαλισμένων σε κερδοσκοπικά συμφέροντα παροχής μη ποιοτικών υπηρεσιών. Κι όλα αυτά για ένα και μόνο λόγο, για να εφαρμοστεί ο μνημονιακός στόχος για μείωση των δημόσιων δαπανών για τις υπηρεσίες ειδικής αγωγής στα ΑμεΑ.
Η ΛΑΕ καλεί την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να σταματήσει τις αιφνιδιαστικές πρακτικές, να δώσει παράταση 6 μηνών για ουσιαστικό διάλογο με την ΕΣΑμεΑ, την ΠΟΣΓΚΑμεΑ και τους συλλόγους των Επαγγελματιών Ειδικής Αγωγής. Μέχρι τότε να εφαρμόζεται το ισχύων σύστημα κάλυψης, ώστε να μην μείνει κανένα ΑμεΑ χωρίς την αναγκαία γι αυτό ειδική αγωγή.»

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.