, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Επιστολή στον Νετανιάχου από… Κεφαλονιά!

του Βαγγέλη Στολάκη
Μια ευχαριστήρια επιστολή από τον Κεφαλονίτικο λαό έλαβε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένζαμιν Νετανιάχου.
Την επιστολή παρέδωσε, ο δημοσιογράφος Διονύσης Βούτος, ο οποίος είναι απόγονος οικογένειας μέλη της οποίας σώθηκαν από Ισραηλινά πλοία στο σεισμό του 1953 που έπληξε το νησί.
Όπως έγινε γνωστό την ημέρα του σεισμού στην περιοχή του Αιγαίου βρίσκονταν τέσσερα πλοία του ισραηλιτικού ναυτικού με 450 άνδρες. Αμέσως έλαβαν πλοία και κατευθύνθηκαν στην Κεφαλλονιά, συμβάλλοντας στην περίπτωση των χιλιάδων κατοίκων που επλήγησαν από το σεισμό.
Οι κάτοικοι της περιοχής προκειμένου να τους ευχαριστήσουν για τη συνδρομή του μάλιστα έδωσαν στο Αργοστόλι το όνομα «Ισραήλ» σε μια κεντρική οδό.
Στην επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων:
«Αισθάνομαι την ανάγκη να μεταφέρω την ευγνωμοσύνη μου προς τον Λαό σας και το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ  διότι το Αύγουστο του 1953 στους καταστροφικούς σεισμούς της Κεφαλονιάς τα πρώτα πλοία που έφτασαν ήταν τα δικά σας και πρόσφεραν αμέριστη βοήθεια στον πονεμένο και κατεστραμμένο Λαό της Κεφαλονιάς , στην δική μου οικογένεια σκοτώθηκαν 4 άτομα τα δυο μου αδέλφια ο παππούς μου και η Γιαγιά μου το δε σπίτι μας καταστράφηκε ολοσχερώς ,η μητέρα μου ήταν θαμμένη ζωντανή στα ερείπια και ο πατέρας μου με τα χέρια του την ξέθαψε  μαζί με τους  ναύτες του πολεμικού πλοίου όπου  την μετέφεραν για να μεταφερθεί στην Πάτρα , στην συνέχεια πάλι μαζί με τους ναύτες επέστρεψαν στα ερείπια του σπιτιού μας και έθαψαν προσωρινά τα αδέλφια μου παππού και γιαγιά
Ένα Μεγάλο Μεγάλο Ευχαριστώ για την Βοήθεια που παρείχαν στον Πατέρα μου και μητέρα μου στους σεισμούς του 1953 το πολεμικό σας Ναυτικό
Να’ στε πάντα καλά
Βουτος Διονύσιος Δημοσιογράφος
Γιος των αδικοχαμένων του Σεισμού του 1953»

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.