, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ζορπίδης: "Υπάρχει τρόπος κάθε έλεγχος να είναι ουσιαστικός…"

Επιχείρηση δημιουργίας εντυπώσεων και όχι επίλυσης προβλημάτων του κέντρου της Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης την «επιχείρηση- σκούπα» του Δήμου Θεσσαλονίκης, για την οποία δηλώνει τα εξής:
«Ο κ. Μπουτάρης κάνει μία επιχείρηση- σκούπα και αμέσως μετά δίνει Συνέντευξη Τύπου. Με αυτές τις επιχειρήσεις επικοινωνιακού τύπου δεν λύνονται τα προβλήματα του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Εάν πραγματικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ήθελε να αλλάξει την σημερινή άσχημη εικόνα της πόλης δεν θα ξεσπούσε πάνω στους επιχειρηματίες. Δεν είναι μόνο αυτοί που ευθύνονται για την κακή εικόνα. Περισσότερο ευθύνεται η βρομιά, αφού η υπηρεσία καθαριότητας λειτουργεί προβληματικά, η ασυδοσία μερικών όπως και το κυκλοφοριακό, λόγω της απουσίας της Δημοτικής Αστυνομίας και η εγκατάλειψη επειδή ο άλλοτε ισχυρός μηχανισμός του Δήμου έχει ατονήσει σε κάθε τομέα. Το ΕΕΘ δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να υπερασπιστεί μέλη του που παρανομούν. Αλλά καλεί διαρκώς όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να μην εξαντλούν την αυστηρότητα τους σε καταστήματα, τα οποία μόλις και μετά βίας διατηρούνται στην ζωή. Υπάρχει τρόπος κάθε έλεγχος να είναι ουσιαστικός αλλά στην πατρίδα μας πολύ συχνά κάποιες ελεγκτικές υπηρεσίες συμπεριφέρονται σαν δυνάμεις κατοχής».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.