, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Η Θεσσαλονίκη στοιχειώνει την κυβέρνηση»

φωτο Σάββας Αυγητίδης

Τα ”βέλη” του στην κυβέρνηση έριξε αναφορικά με την οικονομική της πολιτική ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.
Στη δήλωσή του ο κ. Καλαφάτης αναφέρει πως κατά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τους παραγωγικούς φορείς στη Θεσσαλονίκη, το μόνο που υπήρξε ήταν υποσχέσεις και σχέδια επί χάρτου, ενώ αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που είχε παρουσιάσει η κυβέρνηση από τη ΔΕΘ, σημειώνοντας πως «γι’ αυτό η Θεσσαλονίκη στοιχειώνει την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
«Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης, δεν αλλάζει την πραγματικότητα της ελληνικής, αλλά και της τοπικής κοινωνίας. Όπως παραδέχτηκε ο ίδιος στη συνάντηση που είχε με τους παραγωγικούς φορείς, θα χρειαστεί υπομονή … άλλων δύο ετών!
Παρέπεμψε τα θέματα της Αναπτυξιακής Τράπεζας και του ακατάσχετου λογαριασμού των επιχειρήσεων στο 2018, όπως και την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια! Ως τότε, ίσως “παγώσει” με νόμο τις ασφαλιστικές εισφορές. Υποσχέσεις και σχέδια επί χάρτου, δηλαδή.
Ήταν η Δ.Ε.Θ. το βήμα που είχε επιλέξει ο πρωθυπουργός για να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα ανέφικτο, ακοστολόγητο, που ονόμασε “πρόγραμμα Θεσσαλονίκης”. Πρόγραμμα που δεν το είδαμε ποτέ. Γι’ αυτό και η Θεσσαλονίκη στοιχειώνει την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».
Έτσι, στα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ. σε λίγες ημέρες:
•​ Θα ακούσουμε, πάλι, για το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Αλλά το γνωρίζουν όλοι ότι αυτό ήταν ένα επικοινωνιακό τέχνασμα, αφού η Κυβέρνηση δεν ήθελε καν να υπάρχει Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.
•​ Θα μιλήσει για το μετρό και τις εργασίες που προχωρούν. Αλλά δεν θα πει κουβέντα για το ότι δεν έχουν εξασφαλιστεί κονδύλια για το αρχαιολογικό έργο στην πλατεία Αριστοτέλους και τη Βενιζέλου.
•​ Θα επαναλάβει τα περί αποϊδιωτικοποίησης του ΟΑΣΘ χρησιμοποιώντας μια λέξη που η Κυβέρνησή του δημιούργησε. Όμως στη Θεσσαλονίκη όλοι αντιλαμβάνονται πλέον, πως οι αστικές συγκοινωνίες δεν είναι το στοίχημα για τους Θεσσαλονικείς, αλλά το στοίχημα για το εσωκομματικό ακροατήριο.
•​ Θα προτάξει την απόδοση των στρατοπέδων στην τοπική κοινωνία και την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου. Θα ξεχάσει, βεβαίως, ποιοι έβαλαν τα θεμέλια κι εκκίνησαν αυτές τις διαδικασίες, αλλά και ότι οι ενέργειες αυτές γίνονται αποσπασματικά, χωρίς τη σύμπραξη ιδιωτών. Εδώ οικειοποιήθηκε ακόμη και την κατασκευή των σηράγγων στα Τέμπη.
•​ Κι όταν θυμηθεί το δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, θα λησμονήσει ότι αυτή η εταιρία εξακολουθεί να ρίχνει λύματα χωρίς επεξεργασία στο Θερμαϊκό. Όπως θα λησμονήσει ότι δεν έχει πρόταση – ούτε καν για διαβούλευση – για το θαλάσσιο μέτωπο στα δυτικά του πολεοδομικού συγκροτήματος.
Αρκετά κύριε πρωθυπουργέ!».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.