Θεσσαλονικιός πολιτικός αποκαλύπτει στην "K" το παράπονο του Μητσοτάκη…

του Βαγγέλη Στολάκη
Για τη γνωριμία του με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη το 2000 μίλησε στο karfitsa.gr ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας.
«Μου έκανε εντύπωση η συνέπειά του. Μέχρι και την τελευταία κοινοβουλευτική του θητεία καθόταν μέχρι τέλους. Παρακολουθούσε τα πάντα. Τις ερωτήσεις των βουλευτών όλων των κομμάτων, τις τοποθετήσεις τους. Παρακολουθούσε ατέλειωτες ώρες τις συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου» αναφέρει.

Ο κ. Γκιουλέκας αναφέρεται σε μια ιδιαίτερη στιγμή της μεταξύ τους σχέσης. «Θυμάμαι όταν είχα πάει το πρώτο μου βιβλίο για τον πόλεμο του ’40, πόσο συγκινημένος ήταν. Ξεφυλλίζαμε μαζί του βιβλίο και θυμόταν τα γεγονότα» αναφέρει.
Ο Θεσσαλονικιός βουλευτής αναφέρεται και σε ένα παράπονο που του είχε μεταφέρει ο πρώην πρωθυπουργός. «Τον είχαν πιάσει και τον είχαν καταδικάσει σε θάνατο. Τον είχαν κλεισμένο μέσα στο φρούριο Κρήτη. Το παράπονό του το μεγάλο ήταν ότι αυτή την αντιστασιακή του δράση κάποιοι πήγαν να την εκμεταλλευτούν κυκλοφορώντας μια φωτογραφία που ήταν όταν τον απελευθέρωσαν με άλλους Γερμανούς που είχαν κρατήσει οι Έλληνες. Έλεγε: αν είναι δυνατόν να έχω καταδικαστεί σε θάνατο, να είμαι ένας από τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και ξαφνικά να θέλουν κάποιοι να σπιλώσουν τη δράση μου» υπογραμμίζει ο κ. Γκιουλέκας.
«Μέχρι το 2010 τα λέγαμε σχεδόν καθημερινά γιατί τα γραφεία μας ήταν δίπλα. Ήταν ένας άνθρωπος από τον οποίο είχαμε μάθει πολλά» καταλήγει ο κ. Γκιουλέκας.