, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από βουλευτές να στηρίξουν οικονοµικά τα «ΜΜΕ του κόµµατος»

SOS εκπέµπουν τα κοµµατικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ! Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης του κυβερνόντος κόµµατος Πεύκης- Λυκόβρυσης αλλά και από σχετική επιστολή που εστάλη πριν από λίγες ηµέρες σε όλα τα µέλη της κοινοβουλευτικής οµάδας της Κουµουνδούρου από την ίδια οργάνωση.
Την ίδια ώρα, βουλευτές, υπουργοί αλλά και διορισµένα κοµµατικά στελέχη σε θέσεις ευθύνης… δυσανασχετούν για το γεγονός ότι ο µισθός που µπαίνει κάθε µήνα στον τραπεζικό τους λογαριασµό είναι µειωµένος, αφού το κόµµα παρακρατά ένα µεγάλο µέρος αυτού.
Με επιστολή της η κοµµατική οργάνωση Πεύκης- Λυκόβρυσης του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τους 145 βουλευτές της Κουµουνδούρου να στηρίξουν οικονοµικά τα κοµµατικά έντυπα «Αυγή» και «Εποχή» αλλά και τον κοµµατικό ραδιοφωνικό σταθµό «Στο κόκκινο 105,5 fm». Στην επιστολή τα µέλη του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόµενα στον εκάστοτε βουλευτή που την παρέλαβε σηµειώνουν: «Είµαστε βέβαιοι ότι αντιλαµβάνεσαι την κρισιµότητα της παρούσας περιόδου για την συνέχιση της αδιαµεσολάβητης παρουσίας στην πολιτική ζωή του τόπου της φωνής του ΣΥΡΙΖΑ και της αλήθειας του µέσω της ΑΥΓΗΣ, της ΕΠΟΧΗΣ και του ‘105,5’». Και συνεχίζουν: «Ήδη εµείς αποφασίσαµε, όσοι από εµάς έχουµε την δυνατότητα ή και από το υστέρηµά µας, να στηρίξουµε οικονοµικά αυτήν την προσπάθεια µέσω της εγγραφής µας ως συνδροµητές της ΑΥΓΗΣ µας. Και αυτό επιπλέον του ήδη δυσβάσταχτου βάρους της διατήρησης των γραφείων µας (ενοίκιο, Δ.Ε.Η., Ε.ΥΔ.Α.Π.) και του κόστους των εκδηλώσεων που πραγµατοποιούµε για την διάδοση των ιδεών µας. Σε καλούµε λοιπόν να γίνεις και εσύ αρωγός στην προσπάθεια να διατηρήσουµε ζωντανή µια αριστερή φωνή διαφάνειας και πλουραλισµού, εγγραφόµενος/η συνδροµητής/τρια στην ιστορική ΑΥΓΗ».
Τα κοµµατικά στελέχη, στο τέλος της επιστολής εξαπολύουν µάλιστα τα… βέλη τους εναντίον του συνόλου της κοινοβουλευτικής οµάδας (αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις δυο υποσηµειώσεις) του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρουν µε την µορφή υστερόγραφου πως: «Η ετήσια συνδροµή στην ΑΥΓΗ κοστίζει 400 €, τα οποία καταβάλλονται και µε δόσεις», ενώ ζητούν να µάθουν επίσης εάν αληθεύει «η πληροφορία ότι από όλη την κοινοβουλευτική οµάδα υπάρχουν οκτώ συνδροµητικές εγγραφές, εκ των οποίων οι δύο είναι πληρωµένες».
Η κοµµατική οργάνωση Πεύκης- Λυκόβρυσης απέστειλε την εν λόγω επιστολή και σε άλλα µέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας τους να στηρίξουν οικονοµικά τις εφηµερίδες και τον ραδιοφωνικό σταθµό του κόµµατος. Σε αυτή την περίπτωση όµως, τα υστερόγραφα… άλλαξαν. Τους ζητούν να αγοράζουν την εφηµερίδα σε καθηµερινή βάση και να φροντίζουν για την προβολή της ενώ κάνουν λόγο στα… ψιλά γράµµατα για τις «απληρωσιές» της Αυγής. «Μια ενδεχόµενη «επίσκεψη» του ΣΕΠΕ εκεί δεν θα ήταν ό,τι καλύτερο» αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Συνδροµητές, αναγνώστες και… φανατικοί
Σύµφωνα µε πληροφορίες, αποδέκτες της παραπάνω επιστολής έγιναν όλοι οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η καµπάνα «χτυπά» για τους περισσότερους από αυτούς. Πάντως σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η Karfitsa µε συγκεκριµένους Βορειοελλαδίτες βουλευτές αυτοί επιβεβαίωσαν τους ισχυρισµούς της κοµµατικής οργάνωσης Πεύκης- Λυκόβρυσης λέγοντας ωστόσο ότι «δεν είµαστε συνδροµητές αλλά αγοράζουµε κάθε µέρα Αυγή». Ανάλογη ήταν και η δήλωση των Θεσσαλονικέων που συµµετέχουν στο κυβερνητικό σχήµα αναφέροντας ότι «τα υπουργεία τα οποία διοικούν περιλαµβάνουν καθηµερινά την Αυγή για ενηµέρωση των υπουργών».
Γκρίνιες για τις… κρατήσεις
Την ίδια ώρα, πολλαπλασιάζονται οι φωνές των βουλευτών εκείνων αλλά και των πρωτοκλασάτων στελεχών που έχουν διοριστεί στο δηµόσιο αναφορικά µε το µέρος του µισθού τους που παρακρατείται από το κόµµα πριν καλά καλά η  αντιµισθία ή η βουλευτική τους αποζηµίωση φτάσει στον τραπεζικό τους λογαριασµό. Σύµφωνα µε πληροφορίες όλοι οι βουλευτές, υπουργοί αλλά και τα στελέχη που βρήκαν θέση στο δηµόσιο είναι υποχρεωµένα να επιστρέφουν το 20% του µισθού τους στα ταµεία της Κουµουνδούρου. Αυτό σηµαίνει πως ένας βουλευτής, µε µισθό περίπου 5.000 ευρώ το µήνα (το ποσό εξαρτάται από συµµετοχές του εκπροσώπου του λαού σε επιτροπές της Βουλής οι οποίες πληρώνονται εξτρά) λαµβάνει στο χέρι περίπου 4.000 ευρώ, καθώς το υπόλοιπο ποσό παρακρατείται. «Εκτός από τα λεφτά που µας κρατά το κόµµα, πρέπει να δίνουµε χρήµατα και στις νοµαρχιακές επιτροπές για τα ενοίκια των γραφείων στα οποία φιλοξενούµαστε κι εµείς, άλλα χρήµατα για κάλυψη λογαριασµών και εκτάκτων αναγκών που προκύπτουν σε τοπικές οργανώσεις και να συνδράµουµε µε τον τρόπο µας στο να παραµείνουν ζωντανά τα κοµµατικά ΜΜΕ» σχολίαζε στην Karfitsa βουλευτής της Βόρειας Ελλάδας.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής Ηµαθίας, Γιώργος Ουρσουζίδης αναφέρει ότι ο ίδιος δεν είναι συνδροµητής της Αυγής γιατί… δεν είναι µέλος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά συνεργαζόµενος µε τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε ό,τι αφορά τα χρήµατα της αποζηµίωσής του που επιστρέφουν στο κόµµα εκτιµά ότι «καλώς γίνεται αυτό που γίνεται. Το 20% είναι ένα λογικό ποσό. Παραπάνω να µην κρατήσουν. Όσοι παραπονιούνται κακώς το κάνουν. Τα κόµµατα πρέπει να συντηρούνται από κάπου. Δεν πρέπει να λαµβάνουν χορηγίες αλλά συνδροµές από τα µέλη τους» καταλήγει ο κ. Ουρσουζίδης.

#Tags: ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.