, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

«Το κέντρο υγείας που επισκέφτηκε ο Τσίπρας έγινε από τον… Αβραμόπουλο»

Του Βαγγέλη Στολάκη
Στον απολογισμό της διήμερης επίσκεψής τους σε δομές υγείας της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκαν σε σχετική συνέντευξη τύπου οι βουλευτές της ΝΔ, Ιάσων Φωτήλας και  Βασίλης Οικονόμου οι οποίοι βρέθηκαν τις περασμένες ημέρες στην πόλη. Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ Ιάσονα Φωτήλα: «προσπαθούμε να επισκεφτούμε όλο και περισσότερες δομές προκειμένου να ακούσουμε τον κόσμο που ασχολείται με την υγεία, για να διαμορφώσουμε το πρόγραμμα της ΝΔ  και να είμαστε έτοιμοι όταν κληθούμε, να κυβερνήσουμε».
Ο βουλευτής που μεταπήδησε από το Ποτάμι στην ΝΔ έκανε λόγο για τον «κύριο Τσιπρα και την παρέα του» (δυο φορές) που είπε ότι κόβουν κορδέλες σε έργα άλλων. «Οι άνθρωποι είναι τόσο ανοργάνωτοι. Δεν θυμούνται τι λένε την μια ημέρα και τι την άλλη» σχολίασε. «Επισκεφτήκαμε το κέντρο υγείας Ευόσμου που βρέθηκε εκεί ο Αλέξης Τσίπρας χτες. Το κέντρο  έγινε επί υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου. Ας τα βρουν. Αυτοί είναι, δεν αλλάζουν αλλά σύντομα θα βρεθούν στο σπίτι τους» συμπλήρωσε ο κ. Φωτήλας.
Σύμφωνα με τον κ. Βασίλη Οικονόμου η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του μήνα υγείας που έχει θεσπίσει η ΝΔ. «Θέλουμε να έρθουμε σε επαφή με τους αανθρώπους της υγείας. Για να καταλήξουμε σε συμπεράσματα». Σύμφωνα με τον βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ στο τέλος του μήνα και αφού υποστούν επεξεργασία οι προτάσεις θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα της ΝΔ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στις υποσχέσεις της κυβέρνησης για προσλήψεις στο χώρο της Υγείας. «Εχουμε ένα τελείως διαφορετικό πρόγραμμα. Μια τελείως διαφορετική προσέγγιση. Πρόκειται για αστειότητες. Εν πάσει περιπτώσει εάν θέλουν να τα κάνουν να βρουν τα λεφτά» είπε ο κ. Οικονόμου.
Αναφερόμενος στην σημερινή  εικόνα των νοσοκομείων και την καθημερινή λειτουργία των δομών υγείας ο κ. Οικονόμου έθιξε ζητήματα διαχείρισης των κονδυλίων. «Το ένα ευρώ που διαχειριζόμαστε θα πρέπει να είναι σαν δέκα. Θα πρέπει να υπάρχει ένα νέο σύστημα εφημεριών»
Ερωτώμενος για το εάν η ΝΔ όταν ήταν κυβέρνηση τα δημόσια νοσοκομεία «λειτουργούσαν ρολόι» είπε: «Δεν ήταν άριστη η εικόνα της υγείας μέχρι το 2015. Ήταν μια κατάσταση ανεκτή. Την περίοδο 2015-2017 χειροτέρεψε. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα στηρίζεται στην καινοτομία και τη μεταρρύθμιση. Αυτό θα γίνει και στην Υγεία. Επιδίωξή μας θα είναι μέσα σε ένα εξάμηνο να δει βελτίωση της καθημερινότητας οι πολίτες» υπογράμμισε. «Ο Πολάκης, ο Ξανθός και ο Τσίπρας θα πρέπει να εξηγήσουν από που προκύπτουν οι τόσες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Αν τα νοσοκομεία είναι γυμνά και κενά που βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι που προσελήφθησαν» σχολίασε. «Ο κ. Πολάκης για την τρόικα είναι ο καλύτερος μαθητής» υπογράμμισε με έμφαση μιλώντας για τις 2217 προσλήψεις που έγιναν μέσω ΑΣΕΠ και τις οποίες παρουσίασε ο κ. Πολάκης στην τρόικα.
Για την κόντρα ΝΔ- Σαββίδη
«Αν κάποιος νομίζει ότι θα έρθει εδώ πέρα και θα κάνει τον νέο Κοσκωτά, αυτά τελείωσαν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου. Και συνέχισε: «Το ποιος θα ψηφίσει πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη θα το αποφασίσει ο λαός. Δεν θα έρθουν εδώ οι ρωσικές παρέες να μας πουν τι θα γίνει. Ο κ. Σαββίδης να κάτσει στις δουλειές του και μόνο και να είναι προσεχτικός. Ούτε σώζει κανέναν να βάζει μπροστά τον ΠΑΟΚ. Και ο Κοσκωτάς έβαζε τον Ολυμπιακό μπροστά αλλά όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου δεν τον έσωσε τίποτα». Και κατέληξε: «Εμείς ζητάμε νομιμότητα, να τηρηθούν οι διαδικασίες. 38 εκατ. δωράκια δεν θα τα ανεχθεί ποτέ η Νέα Δημοκρατία».
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.