, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ολομέτωπη επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα και Βούτση: Όχι στην πολιτική παρακμή και τα άβατα ανομίας

Για πολιτική παρακμή κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ, σημειώνοντας πως ενεργεί εν μέσω θέρους «χωρίς αναστολές με νόμους σκούπα και αναρίθμητες τροπολογίες».
«Η πολιτική παρακμή της συμπολίτευσης και η σταθερή ροπή της κυβέρνησης στον αυταρχισμό εκδηλώνονται ξεκάθαρα στον τρόπο με τον οποίο νομοθετείτε», υπογράμμισε.
Παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση και στον Νίκο Βούτση, σημειώνοντας ότι «η νομοθετική παρακμή του κοινοβουλίου έχει ξεπεράσει κάθε όριο με την ανοχή του προέδρου της Βουλής που είναι πια συνένοχος στον ευτελισμό της νομοθετικής διαδικασίας».
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πρόσφατη εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στον προαύλιο χώρο της Βουλής για να στρέψει και πάλι τα πυρά του στον κ. Βούτση.
«Το προαύλιο της βουλής δεν μπορεί να μετατρέπεται σε χώρο κάθε είδους διαμαρτυρίας και όταν η αστυνομία κάνει καλά τη δουλειά της να εγκαλείται από τον πρόεδρο της Βουλής», είπε χαρακτηριστικά και διερωτήθηκε αν θα έδειχνε την ίδια κατανόηση και ανοχή αν στο προαύλιο της Βουλής ήταν άλλη ομάδα ανθρώπων».
Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε ότι η Ν.Δ. θα το καταργήσει το ν/σ για τα ΑΕΙ, το οποίος στο μέλλον θα αποτελεί απλώς μια απόδειξη του «πώς μια κυβέρνηση χωρίς γνώση, χωρίς μέθοδο, χωρίς σχέδιο και φραγμούς επιχείρησε στα μέσα του καλοκαιριού του 2017 να γυρίσει δεκαετίες πίσω την ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα μας».
Αναφερόμενος στην κατάργηση του ασύλου σημείωσε: «Το να έχουν οι φοιτητές γνώμη σε ζητήματα που τους αφορούν είναι θεμιτό. Εσείς όμως επιβάλλεται συνδιοίκηση και θα προκαλέσετε έκρυθμες καταστάσεις της δεκαετίας του ’80. Το ακαδημαϊκό άσυλο άλλο ένα τεράστιο πισωγύρισμα. Προβλέπεται η αυτεπάγγελτη παρέμβαση μόνο για κακουργήματα. Τι σημαίνει αυτό; Αν διαπράττεται αδίκημα θα πρέπει να συνέλθει πρυτανικό συμβούλιο να αποφασίσει για χαρακτήρα αδικήματος και μετά να παρέμβουν οι αρχές αλλά τότε οι παραβάτες θα έχουν εξαφανιστεί. Ποιους θέλετε να προστατέψετε; Είναι αυτονόητο. Ούτε φοιτητές ούτε καθηγητές αλλά τα εγκληματικά στοιχεία που έχουν ως ορμητήριο τους τα ακαδημαϊκά ιδρύματα. Αντί να συζητάμε πως θα κάνουμε καλύτερα τα πανεπιστήμια και ΤΕΙ συζητάμε αν η αστυνομία μπορεί να παρέμβει για κοινά εγκλήματα σε πανεπιστήμια. Γιατί θέλετε να μετατρέψετε τα πανεπιστήμια σε άβατα ανομίας;»

#Tags: Βουλή

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.