, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο Βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε σήμερα ο Βασίλης Κεγκέρογλου, βουλευτής Ηρακλείου, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υφυπουργός Εργασίας, συνοδευόμενος από τον Χρήστο Παπαδούλη, γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης και Γιάννη Κυανίδη, γραμματέα Νομαρχιακής Επιτροπής Β’ ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης και πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Στη συνάντηση, ο κ. Κεγκέρογλου και οι δυο γραμματείς ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο και τα μέλη της διοίκησης του Ε.Κ.Θ. για την εργασιακή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Θεσσαλονίκη, τα επίπεδα ανεργίας στην πόλη, τα λουκέτα, τα κλειστά εργοστάσια, το καθεστώς της εργολαβικής εργασίας αλλά και το ζήτημα της απώλειας χιλιάδων θέσεων εργασίας εξαιτίας της φυγής οικονομικής δραστηριότητας στα όμορα κράτη.
Στη συζήτηση κυριάρχησαν τα θέματα του κατώτατου εγγυημένου εισοδήματος, το ασφαλιστικό και  η μη εκπροσώπηση των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο το νέου Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) καθώς και ζητήματα που αποτελούν τις μεγάλες εργασιακές “πληγές” της Θεσσαλονίκης, όπως το θέμα του Χαλυβουργείου, του ΟΑΣΘ, της ΕΛΒΟ και του ΟΛΘ.
 
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.