, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο πολιτικός "θάνατος" του Π. Ψωμιάδη


Ψωμιάδης-Παναγιώτης-9Γράφει η Κίρκη –

“Κάποιοι θέλουν να δουν τον πολιτικό μου ‘θάνατο’…”, έλεγε τον περασμένο Νοέμβριο, μιλώντας σχεδόν προφητικά, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Η σημερινή εκλογική ήττα του αδερφού του, Διονύση και η νίκη του Απόστολου Τζιτζικώστα για τη θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας σηματοδοτούν τον πολιτικό “θάνατο” του Παναγιώτη Ψωμιάδη, όσες φορές κι αν δηλώσει ο ίδιος ότι είναι Die Hard, αλά Μπρους Γουίλις!

Από το μεσημέρι του Σαββάτου ο έκπτωτος περιφερειάρχης εγκαταλείπει οριστικά το γραφείο του στην οδό Βασιλίσσης Όλγας 198 και παίρνει το δρόμο για το… σπίτι του. Τα σχέδια του να τον διαδεχθεί ο αδερφός του ναυάγησαν, καθώς μόλις 17 από τους περιφερειακούς συμβούλους στήριξαν τον Διονύση.

Λίγη μόλις ώρα πριν το ξεκίνημα της εκλογικής διαδικασίας ο πρώην περιφερειάρχης εξαπέλυσε επίθεση τόσο στον Απόστολο Τζιτζικώστα χαρακτηρίζοντάς τον αλαζόνα, όσο και στη ΝΔ τονίζοντας ότι νιώθει προδομένος από τη μη στήριξή της, καθώς όπως είπε «όταν το κόμμα δεν στηρίζει τον αδερφό μου, δεν στηρίζει εμένα», γεγονός όμως, που ένας έμπειρος πολιτικός σαν τον Ψωμιάδη έπρεπε να το περιμένει, αφού το “βέτο” της ΝΔ έναντι του Διονύση είχε εκδηλωθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό. Για δεύτερη φορά, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης προσπάθησε να επιβάλλει εκβιαστικά τον αδερφό του στην παράταξή του και για δεύτερη φορά είδε την προσπάθειά του να πέφτει στο κενό, ακόμα πιο οδυνηρά αυτή τη φορά. Και όπως είναι γνωστό, “το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού”.

Φυσικά, τα πράγματα άλλαξαν μόλις η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε. Ο έκπτωτος περιφερειάρχης έπαθε γρήγορα… αμνησία και ευχήθηκε στον Τζιτζικώστα καλή επιτυχία προσθέτοντας και πάλι ότι ο… Ψωμιάδης δεν τελείωσε, εθελοτυφλώντας απέναντι στο γεγονός ότι η επίθεση που εξαπέλυσε σε βάρος της ΝΔ έκοψε τους δεσμούς του Παναγιώτη με το κόμμα, εξέλιξη που μάλλον ανακούφισε το… κόμμα. Την ίδια ώρα η γραμμή της ΝΔ είναι να σεβαστεί την πικρία που νιώθει ένας βετεράνος της αυτοδιοίκησης μετά την ταπεινωτική του απομάκρυνση από τα κοινά και να μην ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Τη γραμμή αυτή σεβάστηκε πρώτος ο νέος περιφερειάρχης, ο οποίος δεν σήκωσε το γάντι στις προσβολές περί αλαζονείας και αναφορές στον αείμνηστο πατέρα του.

Οι τίτλοι τέλους έπεσαν για τον πρώην περιφερειάρχη την περασμένη Τετάρτη όταν ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Αθανάσιος Καρούντζος κοινοποίησε στον κ. Ψωμιάδη την απόφαση της οριστικής έκπτωσής του από τη θέση του περιφερειάρχη. Είχε προηγηθεί η απόρριψη από τον Άρειο Πάγο της προσφυγής του Ψωμιάδη για την καταδίκη του σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή για παράβαση καθήκοντος, αφού ο πρώην περιφερειάρχης «κούρεψε» πρόστιμο σε ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων -ο οποίος νόθευε το εμπόρευμα του- από 85.000 σε 5.000 ευρώ. Η απόφαση αυτή βάζει φαίνεται πως βάζει τέλος στην πολιτική καριέρα του Ψωμιάδη, παρά τις δηλώσεις του ίδιου ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Το θέμα των καυσίμων δεν είναι το μοναδικό, για το οποίο έχει κατηγορηθεί ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το όνομά του έχει εμπλακεί σε υποθέσεις όπως για παράδειγμα τα γνωστά σε όλους 45άρια, απευθείας αναθέσεις, έργα «μαϊμού» και άλλα. Είναι μάλιστα σχεδόν βέβαιο, ότι το επόμενο όνομα “πολιτικό” όνομα που θα ακουστεί σε δικαστήρια της Θεσσαλονίκης θα είναι και πάλι αυτό του Ψωμιάδη, του Διονύση αυτή τη φορά, για την υπόθεση του δρόμου του Ωραιοκάστρου.

 

Νέος Περιφερειάρχης ο Απόστολος Τζιτζικώστας

 

Απόστολος Τζιτζικώστας: «Θα δουλέψουμε σκληρά»

 

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.