, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ποιος Δήμος της Βορείου Ελλάδας κινδυνεύει να τεθεί σε καθεστώς επιτροπείας

Στα πρόθυρα να τεθεί υπό καθεστώς επιτροπείας βρίσκεται ο δήμος Σερβίων-Βελβεντού, έπειτα και από την τέταρτη κατά σειρά καταψήφιση του προϋπολογισμού από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου.
Στην τελευταία συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο με ψήφους 9 «υπέρ» και 16 «κατά» καταψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμμα και το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης έτους 2017 του Δήμου Σερβίων- Βελβεντού.
Το πρόβλημα για τη δημοτική Αρχή ξεκίνησε όταν από την παράταξη της πλειοψηφίας ανεξαρτητοποιήθηκαν έξι δημοτικοί σύμβουλοι με αποτέλεσμα ο συνδυασμός του δημάρχου Αθανάσιου Κοσματόπουλου να μην διαθέτει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Ερωτώμενος από το Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για το πώς μπορεί να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στη λειτουργία του Δήμου, ο δήμαρχος Σερβίων- Βελβεντού δήλωσε: «Η μόνη ρεαλιστική λύση είναι να παραιτηθούν οι “αντάρτες” δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού μας και να τους διαδεχτούν οι αναπληρωματικοί που έχουν διάθεση και όρεξη για δουλειά ώστε να υλοποιήσουμε όσα προεκλογικά εξαγγείλαμε στους πολίτες. Είναι ανέντιμο οι σύμβουλοι που εξελέγησαν με τον συνδυασμό μας να στέκονται μαζί με την αντιπολίτευση απέναντι στον δήμαρχο και τη δημοτική Αρχή».
Ανέφερε ότι οι επόμενες εκλογές με βάση τον νόμο Καλλικράτη θα γίνουν το 2019 και ότι «οι πολίτες μάς εξέλεξαν να είμαστε η δημοτική Αρχή για μια πενταετία». Μίλησε για ανέφικτα και εξωπραγματικά σενάρια που διακινούν ορισμένοι με «παραιτήσεις των συμβούλων και εκλογή νέας δημοτικής Αρχής» δηλώνοντας ότι «θα είμαι ο τελευταίος που θα παραιτηθώ από τον δήμο».
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλης Κωνσταντόπουλος δήλωσε στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι εμείς δεν εγείρουμε θέμα εκλογών καθ’ ότι ο δήμαρχος έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση από τους πολίτες που τον εξέλεξαν για πέντε χρόνια. Επισήμανε όμως ότι εάν ο ίδιος δήμαρχος συναισθανθεί τις ευθύνες του και θελήσει να παραιτηθεί με το σύνολο των συμβούλων τού ψηφοδελτίου, ώστε να πάμε σε εκλογές, τότε θα πράξουμε και εμείς το ίδιο προκειμένου ο δήμος να βγει από το αδιέξοδο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.