, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Πόλεμος" Τσίπρα με… ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ!

«Πόλεμος» ξέσπασε ανάμεσα στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονο και τον πρωθυπουργό, με αφορμή τα αιχμηρά σχόλια κατά του Αλέξη Τσίπρα και του επιτελείου του που έκανε ο ευρωβουλευτής. Η απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου ήταν άμεση.
«Δυο χρόνια έχω να δω τον πρωθυπουργό, από τον Μάρτιο του 2015 που συναντηθήκαμε με την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ… Ούτε κατ’ ίδιαν τον έχω δει», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και συνέχισε: «Προφανώς ενημερώνεται για τα ευρωπαϊκά θέματα από τον κ. Καρανίκα, την κ. Νοτοπούλου και το άλλο επιτελείο του Μαξίμου».
«Αυτό που πιστεύω το λέω, δεν κρύβομαι… Από κει και πέρα, σε όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε», ανέφερε, ερωτώμενος αν αυτά που λέει ενοχλούν.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ως κακό σενάριο τις πρόωρες εκλογές. «Επαγγελία της κυβέρνησης ήταν να εφαρμόσει με τον λιγότερο επαχθή τρόπο μια οδυνηρή συμφωνία και αυτό πρέπει να κάνει, με έξοδο τις αγορές το καλοκαίρι του 2018, για να μη ζητεί δανεισμό από τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης», τόνισε.
Αυτή την εντολή για να τη διεκπεραιώσει ο κ. Τσίπρας, συνέχισε, πρέπει να εφαρμόσει το παράλληλο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, ένα μέρος του οποίου δεν εξαρτάτο από τους δανειστές… «Αν το υλοποιήσει, οι δανειστές θα μετριάσουν τις παράλογες, κατά τα άλλα, απαιτήσεις τους», είπε χαρακτηριστικά.
Οπως τόνισε, πάντως, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «ο χρόνος δεν είναι απεριόριστος. Αν δεν επανέλθουμε στις αγορές το καλοκαίρι, τέταρτος διακανονισμός δεν πρόκειται να υπάρξει και συνεπώς θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τα χειρότερα».
Τέλος, ο κ. Χρυσόγονος δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει κάποια βήματα για την καταστολή του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, αλλά είναι ανεπαρκή.
Η απάντηση του Μαξίμου
Αμεση ήταν η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στις δηλώσεις του ευρωβουλευτή. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν: «Κατανοούμε την αγωνία του, αλλά ο πρωθυπουργός επιλέγει τους συνομιλητές του και όχι κατ’ ανάγκην από τα πάνελ των τηλεοπτικών σταθμών».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.