, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πόσο θα κοστίζει η… ψήφος στην Κεντροαριστερά;

φωτο eurokinissi

Στις 30 Οκτωβρίου και τις 6 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τα δύο ντιμπέιτ των υποψήφιων αρχηγών της Κεντροαριστεράς ενώ υπάρχει διάθεση και για τη διεξαγωγή τρίτου ντιμπέιτ.

Ειδικότερα, η Επιτροπή Αλιβιζάτου απου συνεδρίασε την Τετάρτη, κατέληξε τα δύο ντιμπέιτ να γίνουν στο στούντιο της ΕΡΤ στην Αθήνα (σ.σ. αφού δεν βρέθηκε ο κατάλληλος χώρος στη Θεσσαλονίκη και ήταν απαγορευτικό το κόστος της μεταφοράς του συνεργείου), το ένα με δημοσιογράφους από τα πέντε μεγάλα κανάλια (Antenna, Alpha, ΕΡΤ, ΣΚΑΪ, Star) και το άλλο με δημοσιογράφους από περιφερειακά μέσα, πάντα υπό τον συντονισμό του Παύλου Τσίμα και δημοσιογράφου της ΕΡΤ.
Κάθετος υπέρ της τήρησης δύο λιστών, μία με τα ονόματα όσων θα ψηφίσουν και μία με αυτά όσων θα δηλώσουν ότι θέλουν να συμμετέχουν στον νέο φορέα, εμφανίστηκε ο Νίκος Αλιβιζάτος. Αυτό και αποφασίστηκε να γίνει. Είναι σαφές, ωστόσο, ότι οι υποψήφιοι θα έχουν πρόσβαση και στις δύο λίστες για το διάστημα που επιτρέπει η ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων, προκειμένου να διευκολυνθούν τυχόν ενστάσεις. Στον βαθμό δε, που ο νέος φορέας θα συσταθεί άμεσα, η λίστα όσων επιθυμούν να αποτελούν μέλη του νέου φορέα, θα αποτελέσει την μαγιά για το μητρώο μελών του.
Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Αλιβιζάτου, αποφασίστηκε ακόμα να μην πάρουν ψηφοδέλτια από πριν οι υποψήφιοι, καθώς κρίθηκε ότι αποτελεί “κακή πρακτική” του παρελθόντος, όταν οι υποψήφιοι τα “σταύρωναν” και τα έδιναν έτοιμα στους φίλους-ψηφοφόρους.
Ορίστηκε τέλος η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή υπό την προεδρία του Νίκου Αλιβιζάτου. Σε αυτή, θα μετέχουν οι νομικοί κ.κ. Αντώνης Βγόντζας, Κώστας Πανταζής, Πέτρος Σφηκάκης, Νέλλη Παπαχελά, Αλέξανδρος Κατσαντώνης, Νανά Βρυώνη και μία εισαγγελική λειτουργός.
Στα 585 εκλογικά τμήματα μέχρι αυτή την ώρα (που πάντως εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος δεν θα ξεπεράσουν τα 600), θα στηθούν περί τις 1200 κάλπες, οι οποίες θα ανοίξουν στις οκτώ το πρωί και θα κλείσουν στις επτά το απόγευμα, εκτός Αθηνών, όπου λόγω Μαραθωνίου, δύναται να υπάρξει παράταση ως τις εννέα το βράδυ.
Τις επόμενες μέρες θα συσταθεί ομάδα εργασίας γύρω από τον κ.Αναστόπουλο, για να συντονίσει το πού θα στηθούν οι κάλπες του εξωτερικού. Οι τελευταίες πάντως, εκτιμάται ότι θα στηθούν σε περίπου 30 πόλεις. Κάθε προσερχόμενος να ψηφίσει ,θα καταβάλει 3 ευρώ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.