, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Σταματήστε να καταστρέφετε την Ελλάδα»

Σταμάτημα της λιτότητας, ουσιαστική ελάφρυνση χρέους και γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος ζητούν με κοινή δήλωσή τους με τίτλο «Σταματήστε να καταστρέφετε την Ελλάδα», 44 ευρωβουλευτές από τρεις πολιτικές ομάδες (Ευρωομάδα της Αριστεράς, Σοσιαλιστές, Πράσινοι) που συμμετέχουν στην «Προοδευτική Συμμαχία» (Progressive Caucus) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εν όψει και της συνεδρίασης του Eurogroup της 7ης Απριλίου.
Στη δήλωσή τους οι ευρωβουλευτές τονίζουν ότι, «οι επιζήμιες καθυστερήσεις εξ αιτίας των διαφορών μεταξύ των δανειστών, απειλούν πολιτικά και οικονομικά και την Ελλάδα και την Ευρωζώνη, ενώ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την παρατεταμένη καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης και βάζουν στο στόχαστρο τις παράλογες απαιτήσεις οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο τα αποτελέσματα από τις θυσίες του ελληνικού λαού.
Οι ευρωβουλευτές της Προοδευτικής Συμμαχίας σημειώνουν ότι ζητείται από την Ελλάδα να «αποκλίνει από τους κοινούς ευρωπαϊκούς κανόνες» την ίδια ώρα που κατηγορούν τη χώρα ότι δεν τους ακολουθεί.
«Η εικόνα μιας Ευρώπης που επιβάλλει σε ένα κράτος- μέλος αυθαίρετες παρεκκλίσεις από τα κοινωνικά δικαιώματα μπορεί μόνο να ενισχύσει την απογοήτευση των πολιτών απέναντι στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τη δημοκρατία, ενισχύοντας περαιτέρω στη διάλυση της Ένωσης, σε μια στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίζει τεράστιες προκλήσεις εντός και εκτός των συνόρων της» αναφέρουν οι 44 ευρωβουλευτές.

Τζανακόπουλος: Πιθανή η εξεύρεση λύσης στη Μάλτα

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.