, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συνεδριάζει το μεσημέρι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ


Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στις 12 το μεσημέρι, λόγω της έντασης που έχει προκληθεί στο εσωτερικό της Ιπποκράτους αναφορικά με τις προσκλήσεις προς τα μέλη και τα στελέχη του Κινήματος για τη συμμετοχή τους στην Εθνική Συνδιάσκεψη, την Παρασκευή.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα του κλίματος που επικρατεί είναι τα… tweets του Θεόδωρου Πάγκαλου, με τα οποία ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ζήτησε να ενημερωθεί από την ηγεσία του κόμματος εάν τελικά έχει προσκληθεί στη Συνδιάσκεψη.
«Πολλοί αναρωτιόνται αν θα πάω ή όχι στη συνδιάσκεψη που ακούγεται ότι θα συγκαλέσει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Μέχρι τώρα στις συνδιασκέψεις του ΠΑΣΟΚ εκαλούντο συγκεκριμένα πρόσωπα ή κατηγορίες προσώπων. Επειδή και άλλοι που δεν έχουν πάρει μέχρι στιγμής καμία πρόσκληση θα έχουν την ίδια απορία, μήπως μπορεί να μας κάνει τη χάρη ο Βαγγέλης Βενιζέλος και οι περί αυτόν να μας πουν, έχουν κληθεί οι πρώην Βουλευτές και τα πρώην μέλη του Εθνικού Συμβουλίου που προσφάτως διαλύθηκε με απόφασή του;» έγραψε ο Θ.Πάγκαλος στο Twitter.
Σύμφωνα με το Έθνος, έπειτα από τη σχετική ένταση που επικράτησε για τη διανομή των προσκλήσεων, τελικά προσκλήθηκαν μέσω τηλεφώνου περίπου τέσσερις χιλιάδες μέλη των Επιτροπών Εκλογικού Αγώνα και με SMS ειδοποιήθηκαν πρώην βουλευτές και υπουργοί.
Στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να επαναλάβει το τρίπτυχο «προτροπή, στήριξη, έλεγχος» που προσδιορίζει τη στρατηγική του για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση.
Αμέσως μετά, θα εκλεγεί ο νέος γραμματέας της ΚΟ -ο κ. Βενιζέλος έχει προτείνει τον κ. Γ. Μανιάτη, ενώ για την τριμελή γραμματεία τους κ. Ρήγα και Γκόγκα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι, αν δεν κατατεθεί άλλη υποψηφιότητα, η «αντίδραση» θα εκφραστεί ενδεχομένως με αρκετά «λευκά» ψηφοδέλτια.
Τέλος, όσον αφορά στις παρουσίες και τις απουσίες στη Συνδιάσκεψη, η Αννα Διαμαντοπούλου πιθανότητα θα δώσει το «παρών». Αντίθετα, θα απουσιάζει ο Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής θα επισημοποιήσει την ίδρυση της Κίνησης Πολιτών Δυναμική Ελλάδα.
Newsroom ΔΟΛ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.