, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Σχέδιο εξόδου από το ευρώ και την ευρωζώνη δεν υπήρξε" λέει Βορειοελλαδίτης υπουργός!

«Σχέδιο εξόδου από το ευρώ και την ευρωζώνη δεν υπήρξε και δεν τέθηκε ποτέ σε κυβερνητικό επίπεδο, ούτε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, όσο συμμετείχαμε» τόνισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.

Ο κ. Αμανατίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι «το τελευταίο διάστημα [υπάρχουν] πολλές, σπασμωδικές κινήσεις από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία προσπαθεί να βρει έναν νέο, πολιτικό ρόλο μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και λειτουργεί ως οδοστρωτήρας καταστροφολογίας».
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών εξήγησε ότι «βλέπει την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να αξιοποιήσει κάτι, που πολλές φορές πηγαίνει στα όρια του ελαφρού αναγνώσματος, που ταιριάζει και στο καλοκαίρι» και πρόσθεσε πως «η συμφωνία κρίθηκε με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015».
Σχετικά με τη στάση της Δικαιοσύνης απέναντι στους χειρισμούς της κυβέρνησης, ο κ. Αμανατίδης υπενθύμισε ότι «σήμερα είναι η 43η επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Νομίζω ότι το κυρίαρχο αυτή τη στιγμή για την κυβέρνηση είναι η διεύρυνση της δημοκρατίας, μέσω της ενίσχυσης των πυλώνων της», ενώ τόνισε ότι «ωστόσο η κυβέρνηση προκλήθηκε από μια ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, που αντί να προστατεύσει το κύρος της Ένωσης, τους [δικαστές τους] βάζει μέσα στο πολιτικό παιχνίδι».
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι «πρώτον ο καθένας πρέπει να κάνει τη δουλειά του. Δεύτερον, δεν μπορεί να μην κριθούν αποφάσεις που έρχονται σε αντίθεση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Δεν μπορεί να μην μπορεί να κάνει κάποιος κριτική στην απόφαση για την Ηριάνα!»
Αναφορικά με την κινητικότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι «Πάντοτε παρακολουθούμε με προσοχή τα τεκταινόμενα στην περιοχή.Μέσα από αυτήν την αναταραχή η Ελλάδα υψώνεται ως πυλώνας σταθερότητας. Ασκούμε μια πολυδιάστατη πολιτική που έχει το χαρακτηριστικό της εθνικής γραμμής. Είδατε και τη στάση μας με την Κύπρο. Χρειάζεται, λοιπόν, ψυχραιμία και ο σεβασμός των διεθνών κανόνων».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.