, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ζητά η ΝΔ για τις δηλώσεις Ράμα

Το αίτημα της Ν.Δ. για σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής επαναφέρει ο Τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή τα όσα είπε ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, σε τηλεοπτική του συνέντευξη χτες το βράδυ στον ΣΚΑΙ
«Με τις χθεσινές δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, ανοίγει σειρά σοβαρών θεμάτων που αφορούν στο σύνολο των σχέσεων Ελλάδας – Αλβανίας» ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος, σημειώνοντας ότι μεταξύ άλλων ο κ. Ράμα «ομολογεί αποφάσεις των αλβανικών Αρχών σε βάρος Ελλήνων της Χειμάρρας και προσθέτει ανύπαρκτα ζητήματα με τους ισχυρισμούς του περί δήθεν “ζητήματος Τσαμουριάς”».
Όπως τόνισε ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, οι δηλώσεις αυτές καθιστούν επιτακτικά αναγκαία την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής «προκειμένου να διαμορφωθεί ενιαία εθνική στρατηγική στο κρίσιμο ζήτημα της πορείας των ελληνο-αλβανικών σχέσεων»
πηγή: dikaiologitika.gr
φωτογραφία eurokinissi.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.