, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τρεις γυναίκες στο Προεδρείο…

Νέο προεδρείο απέκτησε το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Από τις ψηφοφορίες που διενεργήθηκαν χθες στο πλαίσιο των Δημαιρεσιών, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχθηκε από την πρώτη ψηφοφορία η δημοτική σύμβουλος της συμπολίτευσης δικηγόρος Παρασκευή (Παρή) Γενίτσαρη (21 υπέρ, 14 λευκά).
Στη θέση της αντιπροέδρου επανεκλέχθηκε η Μαρία Λυκουριώτη, δημοτική σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κατά την τρίτη ψηφοφορία(10 υπέρ και 23 λευκά), όπως στην τρίτη ψηφοφορία για τη θέση της γραμματέα εκλέχθηκε και η δημοτική σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης Ελευθερία Χατζηγεωργίου (11 υπέρ και 22 λευκές ψήφους).
«Η πρόταση μας για την Παρή Γενίτσαρη υπαγορεύθηκε από την πεποίθηση ότι διαθέτει όλα τα εχέγγυα, τις γνώσεις, τον χαρακτήρα, την εμπειρία και τη μεθοδικότητα να ανταποκριθεί στις αυξημένες υποχρεώσεις και τα νέα καθήκοντά της. Όλοι μας, ελπίζω και  από όλες τις πλευρές, θα κάνουμε τα πάντα ώστε να διευκολύνουμε το έργο της και να βελτιώσουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Δημοτικού Συμβουλίου», ανέφερε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης κατά την εισήγησή του. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και να συγχαρεί τον απερχόμενο πρόεδρο Μιχάλη Βουλγαρίδη, ο οποίος «με συνέπεια, σοβαρότητα, μεθοδικότητα και υπευθυνότητα συνέβαλε στην εύρρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου επιδεικνύοντας άριστη διεκπεραίωση των διαδικασιών», όπως ανέφερε.
Αμέσως μετά την εκλογή του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, εξελέγησαν τα μέλη τη Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η σύνθεση των οποίων έχει ως εξής:
► ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ: Ιωάννα Αλεξιάδου, Νικόλαος Ιακωβίδης, Ολυμπία κορδά, Ιωάννης Πασιαλής, Αλεξάνδρα Τερζίδου, Μαρία Λυκουριώτη, Χρήστος Ζησάκος, Νικόλαος Φασφαλής (τακτικά μέλη), Γεώργιος καστανίδης, Τριαντάφυλλος Κουσαγιαννίδης, Μαρία Ροΐδη, Δημήτριος Μασλαρινός, Περικλής Χατζηκυριάκου (αναπληρωματικά μέλη).
► ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Αναστασία Αλεξούδη, Νικόλαος Βαρσάμης, Στέλιος Γκατζές, Αναστάσιος Τσακιρίδης, Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, Χρήστος Γιαρένης, Βασίλειος Μιχαηλίδης, Λάζαρος Ωραιόπουλος (τακτικά μέλη), Ιωάννα Αλεξιάδου, Δημήτριος Απατσίδης, Ιωάννης Πασιαλής, Χρήστος Ζησάκος, Ειρήνη Κατσάνη-Τερζηβασιλειάδου (αναπληρωματικά μέλη).

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.