, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Υποψήφιος αρχηγός της Κεντροαριστεράς ανακοίνωσε ότι στηρίζει Φώφη!

Τη στήριξή του προς την Φώφη Γεννηματά ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών της Κεντροαριστεράς εξέφρασε με δήλωση του ο Απόστολος Πόντας.
Στη δήλωσή του, ο κ. Πόντας ευχαρίστησε όλους εκείνους που τον ψήφισαν, ενώ δήλωσε πως “θα στηρίξουμε την προσπάθεια διεύρυνσης της Παράταξης που ξεκίνησε η κ. Γεννηματά, θα συνταχθούμε μαζί της”.

Αναλυτικά η δήλωση του Απόστολου Πόντα:
Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Θέλω πρωτίστως να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ και να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου, σε όσες και όσους από εσάς με ψηφίσατε την προηγούμενη Κυριακή στις εκλογές για την ανάδειξη επικεφαλής του Νέου Φορέα της κεντροαριστεράς.
Είναι προφανές, πως όσοι με επιλέξατε είστε λίγοι, σε
σχέση με όσους συμμετείχαν στις εκλογές αυτές και αποτελείτε ένα μικρό ποσοστό. Σε καμία περίπτωση όμως δεν είστε «λίγοι» σε σχέση με το πολιτικό σας περιεχόμενο, την ωφέλιμη πρόθεση σας και την αίσθηση του δημοκρατικού σας καθήκοντος. Εμείς, γνωρίζουμε από την πρώτη στιγμή της ενασχόλησης μας με την κεντρική πολιτική σκηνή, πως η δυσκολία του εγχειρήματός μας είναι μεγάλη, πως τα τείχη που καλούμαστε να υπερβούμε είναι ψηλά και πως η πορεία μας θα εξαρτηθεί από την επιμονή μας, την συνέπεια μας ως προς τον αγώνα μας και την πίστη μας για το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας. Ένα αποτέλεσμα που δεν μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο, παρά η αφύπνιση των πολιτών της Χώρας από τον πολιτικό τους λήθαργο και η είσοδός τους στο επίκεντρο της πολιτικής, μέσω της ανάληψης καθηκόντων και της ανάκτησης της αξιοπρέπειας τους.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω και όλους εκείνους που συμμετείχαν στις εκλογές και δεν επέλεξαν εμένα, αλλά οποιονδήποτε άλλον από τους συνυποψηφίους μου. Η παρουσία τους στην κάλπη ήταν ένα πολύ μεγάλο και ελπιδοφόρο μήνυμα, πως η δημοκρατία λειτουργεί, πως δεν έχουμε παραιτηθεί όλοι και πως η Παράταξη είναι παρούσα, υποσχόμενη και μεγάλη πολιτική παρακαταθήκη για την Χώρα και για το μέλλον όλων μας.
Καλώ όσους ψήφισαν την πρώτη Κυριακή να ψηφίσουν και την ερχόμενη στις 19 Νοεμβρίου, καθώς η εκ νέου συμμετοχή τους θα επαναλάβει το ελπιδοφόρο μήνυμα, θα ευνοήσει τις εξελίξεις για το μέλλον της Παράταξης και θα αποτελέσει ισχυρό θεμέλιο για τον Νέο Φορέα. Αυτό που προέχει είναι η ενότητα του χώρου και η χρηστή διαχείριση της μεγάλης συμμετοχής των πολιτών κατά την διαδικασία των εκλογών του πρώτου γύρου. Καλούμαστε όλοι να υπερβούμε τις ατομικές στρατηγικές και να επενδύσουμε σε κοινούς προορισμούς, σε κοινές επιδιώξεις και σε κοινές δράσεις με το πνεύμα και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης.
Στον αγώνα αυτό δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, αρχηγοί και αρχηγόπληκτοι, άρχοντες και πληβείοι, παρά μόνον σύντροφοι και συναγωνιστές στο μεγάλο έργο της διαφυγής προς τα εμπρός, της ανάνηψης της Χώρας και της ανάτασης του βιοτικού επιπέδου των συμπολιτών μας.
Εμείς, θα τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα, δεν θα υποδείξουν την πολιτική μας συμπεριφορά οι συμπεριφορές των άλλων προς εμάς, μιας και η δική μας απόφαση είναι να είμαστε σταθεροί στις επιλογές μας και να έχουμε ακλόνητα στραμμένο το βλέμμα μας στην πολιτική ηθική και στον ξεκάθαρο πολιτικό λόγο, καθώς πιστεύουμε πως η ειλικρίνεια είναι το πιο πολύτιμο εργαλείο της σύγχρονης δημοκρατίας. Θα στηρίξουμε την προσπάθεια διεύρυνσης της Παράταξης που ξεκίνησε η κ. Γεννηματά, θα συνταχθούμε μαζί της, αναγνωρίζοντας συγχρόνως το δικαίωμα σε όλους να έχουν πολιτικές φιλοδοξίες, αλλά και την υποχρέωσή τους να υπακούν στην βούληση του Λαού και στην ετυμηγορία του, όπως αυτή εκφράζεται μέσω των εκλογών.
Η Δευτέρα 20 Νοεμβρίου είναι μια ημερομηνία ορόσημο για την ένωση του χώρου και όχι για την διάσπασή του, μια ημέρα πολλαπλασιασμού και όχι διαίρεσης, που θα μας οδηγήσει στο αύριο που αξίζουμε, στο κόμμα που ελπίζουμε, στην Χώρα που μας αρμόζει. Που θα δικαιώσει τις επιλογές μας, που θα ανανεώσει τις ελπίδες μας και δεν θα μας εγκλωβίσει σε μια μίζερη επανάληψη ενός κομματικού ρεβανσισμού του παρελθόντος. Θα είμαστε όλοι εκεί «πολλοί» και «λίγοι» γιατί έχουμε την υποχρέωση να γίνουμε Όλοι!
Θα σας δω στο Αύριο!

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.