, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Α. Γεωργιάδης: Γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας

Για δύο λόγους η Νέα Δημοκρατία δεν κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας, εξήγησε ο Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο πρώτος ήταν ότι, από την στιγμή που άρχισε να κυκλοφορεί η πληροφορία. κανείς από τους βουλευτές που δήλωναν αντίθετοι με τις Πρέσπες έστω και αν είχαν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, δεν φάνηκε να αλλάζει στάση, άρα η ψηφοφορία ήταν ήδη χαμένη. Και ο δεύτερος οτι θα χανόταν ένα όπλο που πιθανώς να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για άλλα νομοσχέδια. όπως οι σχέσεις κράτους Εκκλησίας.

Είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης στον σταθμό Θέμα 104.6:

“Από την ώρα που ξεκίνησε αυτή η φημολογία για την πρόταση δυσπιστίας, περιμέναμε να δούμε αν κάποιοι από τους βουλευτές, που είχαν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης την προηγούμενη εβδομάδα και που λένε ότι είναι αντίθετοι στις Πρέσπες, όπως ο κυριος Ζουράρις, αν θα άδρατταν την ευκαιρία για να δηλώσουν τη διάθεσή τους λόγω των Πρεσπών να αλλάξουν την ψήφο τους. Ένας ένας όλοι βγήκαν και δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν την ψήφο τους και ότι αν και διαφωνούν με τις Πρέσπες, θα εξακολουθήσουν να στηρίζουν την Κυβέρνηση. Άρα αυτό σήμαινε ότι ήταν μία ψηφοφορία εκ των προτέρων χαμένη. Το μόνο κέρδος θα ήταν 48 ώρες καθυστέρηση για την ψηφοφορία. Έχουμε μπροστά μας έξι μήνες μια Κυβέρνηση-κουρελού, που έχει αναγγείλει διάφορα νομοσχέδια, παραδείγματος χάρη χωρισμός κράτους – Εκκλησίας, στα οποία πιθανόν να χρειαζόμασταν την ψήφο δυσπιστίας και να μην την είχαμε. Γιατί αν το καταθέταμε τώρα, για έξι μήνες δεν μπορούμε να ξανακαταθέσουμε” διευκρίνισε.

πηγή: iefimerida

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.