, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Α' Θεσσαλονίκης: Νέα δεδομένα με την επιστροφή Παπαμιμίκου

Παράθυρο επιστροφής του στην ενεργό πολιτική αφήνει πλέον ορθάνοιχτο ο πρώην γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, το όνομα του οποίου ακούγεται έντονα για την Α’ Θεσσαλονίκης. Αυτό κατέστη σαφές στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Open, το μεσημέρι της Δευτέρας, όπου έδωσε στίγμα πολιτικής επαναδραστηριοποίησης.
Ο κ. Παπαμιμίκος σημείωσε πως δεν έφυγε ποτέ από τη Νέα Δημοκρατία και παρά το ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα αποστασιοποιήθηκε για επαγγελματικούς λόγους πάντα κοιτάει το καλό της παράταξης.  «Ήμουν, είμαι και θα είμαι στη Νέα Δημοκρατία. Είμαι σταθερός σε αυτά που πιστεύω και την ιδεολογία μου. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να γίνονται τόσες πολλές μεταγραφές στην πολιτική. Μεταγραφές κάνεις στο ποδόσφαιρο», είπε και επισήμανε πως «όλοι όσοι είμαστε μέσα στη ΝΔ, από όποιο μετερίζι, θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πάρουν αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές».
Ο πρώην γραμματέας της ΝΔ ξεκαθάρισε πως η πολιτική δεν ήταν και δεν είναι αυτοσκοπός του ενώ ερωτώμενος σχετικά με το πολιτικό του μέλλον αρκέστηκε να σχολιάσει ότι “«όλα είναι ανοικτά και όλα τα σκέφτομαι».
Ερωτώμενος για τα γεγονότα του εσωκομματικών εκλογών του 2015, σχολίασε πως δέχθηκε πολλές επιθέσεις και τόνους λάσπης, καθιστώντας σαφές πως «έκανα όμως αυτό που όφειλα, το καθήκον μου ως γραμματέας της ΝΔ, να πάρω τις ευθύνες πάνω μου παρά το ότι δεν μου αναλογούσαν. Το έκανα γιατί ήθελα να διαφυλάξω την ενότητα στη ΝΔ. Δεν ήθελα να δημιουργήσω προβλήματα στη ΝΔ».
Ο κ. Παπαμιμίκος αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά επισήμανε πως «δώσαμε μαζί τεράστιες μάχες. Είναι ένας άνθρωπος που με πίστεψε και εμπιστεύτηκε. Προσέφερε πολλά στην χώρα. Τον θεωρώ από τους καλύτερους πρωθυπουργούς των τελευταίων δεκαετιών». Για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη είπε ότι «οι διαφορές ήταν πολιτικές και όχι προσωπικές. Τον σέβομαι και τον εκτιμώ. Έχει προσφέρει πολλά στην παράταξη και τη χώρα«.
Για τη λειτουργία της πολιτικής σημείωσε πως «η πολιτική σήμερα έχει πιάσει πάτο. Το πολιτικό σύστημα είναι πλήρως απαξιωμένο και δικαιολογημένα οι περισσότεροι νέοι αποστρέφονται την πολιτική» αλλά παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα στους νέους να συμμετέχουν παρά τις δυσκολίες που δημιουργούν τα συστήματα που δεν θέλουν νέα πρόσωπα στην πολιτική. Μάλιστα μετέφερε και την προσωπική του εμπειρία σημειώνοντας πως όταν ένας νέος άνθρωπος μπαίνει στην πολιτική αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες διότι κάποιοι θέλουν την πολιτική κλειστή και για συγκεκριμένους ανθρώπους. «Ευτυχώς όμως για μένα, δυστυχώς για κάποιους άλλους δεν εξαρτώμαι και έχω για σύμμαχό μου την αλήθεια”» τόνισε.
Στη συνέντευξή του αναφέρθηκε, φυσικά, και στη Θεσσαλονίκη: «Η Θεσσαλονίκη δεν είναι αδικημένη πόλη. Μια λεβέντισσα πόλη δεν μπορεί να μένει στη μιζέρια. Μπορεί να έχει γίνει στο παρελθόν αλλά όλα είναι στο χέρι μας», είπε και εξήγησε την άποψή του φέρνοντας ως παράδειγμα τη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ: «Το όλα είναι στο χέρι μας είναι αυτό που πιστεύω. Ένα παράδειγμα: ο ΠΑΟΚ όταν ανασυγκροτήθηκε και αναδιοργανώθηκε, συνειδητοποίησαν και πίστεψαν όλοι ότι θα κάνουμε τα πάντα κόντρα σε όλους τους υπόλοιπους, παίρνει το πιο παλικαρίσιο και μάγκικο πρωτάθλημα».
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.