, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Βόμβες» Πιερρακάκη για τα άδεια ταμεία των ΕΛΤΑ!

Περιγράφοντας με μελανά χρώματα την οικονομική κατάσταση των ΕΛΤΑ, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης σημείωσε ότι μέχρι το τέλος του 2019 προβλέπεται ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του Οργανισμού θα είναι αρνητικά κατά 100 εκατομμύρια, συν 28 εκατομμύρια ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Συγκρίνοντας μάλιστα την κατάσταση από το 2014 μέχρι το 2018, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης επισήμανε ότι ο τζίρος έχει πέσει κατά 80 εκατομμύρια, από 333 σε 253.
«Να προλάβω το σχόλιό σας το οποίο θα είναι σωστό: πέφτει συνολικά ο κλάδος, απλώς αυτή η πτώση είναι μεγαλύτερη από την πτώση του κλάδου. Και βέβαια η καθαρά θέση: η πρόβλεψη των επίσημων αποτελεσμάτων αναμένεται να είναι από 50.6 εκατομμύρια το 2014, -36.9 εκατομμύρια το 2018 – για πρώτη φορά αρνητική καθαρά θέση», είπε ο κ. Πιερρακάκης απευθυνόμενος στους βουλευτές στην κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Μορφωτικών Υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.
Ωστόσο ο υπουργός Επικρατείας έβαλε τέλος σε κάποια σενάρια που κυκλοφορούν για ενδεχόμενο κλείσιμο του οργανισμού και διαβεβαίωσε τους βουλευτές πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.
«Προφανώς εμείς θέλουμε να διασώσουμε τα ΕΛΤΑ. Απλώς νομίζω πως αν κάποιοι δεν έκαναν τίποτα για τεσσεράμισι χρόνια, εμείς μπορούμε να έχουμε δύο μήνες για να κάνουμε κάτι. Παρ’ όλα αυτά, τους επόμενους μήνες θα είμαστε στη διάθεσή σας να το συζητήσουμε αναλυτικά το θέμα», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.