, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ε. Αποστολάκης: Κίνδυνος για σοβαρό ατύχημα στο Αιγαίο λόγω παραβιάσεων

Για κίνδυνο σοβαρού ατυχήματος στο Αιγαίο λόγω της τουρκικής προκλητικότητας έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης επισημαίνοντας παραλλήλως ότι η ελληνική πλευρά αντιμετωπίζει το θέμα καταβάλλοντας «συνεχή προσπάθεια εξομάλυνσης και αποκλιμάκωσης της έντασης».

Μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των Υπό-επιτροπών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στις σχέσεις της Ελλάδας με τη γειτονική Τουρκία.

«Αντιδρούμε στις προκλήσεις στο χώρο του Αιγαίου, όπου δυστυχώς ο αριθμός των παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου και των εθνικών χωρικών υδάτων φτάνει σε πολύ υψηλά επίπεδα, πάντα με σύνεση και στρατηγική ψυχραιμία» υπογράμμισε ο κ. Αποστολάκης και συνέχισε: «Παρά τα υφιστάμενα προβλήματα και τα επικίνδυνα περιστατικά στον αέρα και στη θάλασσα, που μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρό ατύχημα, από την πλευρά μας καταβάλλουμε μια συνεχή προσπάθεια εξομάλυνσης και αποκλιμάκωσης της έντασης».

Η αναφορά αυτή του υπουργού Εθνικής Άμυνας προκάλεσε εντύπωση, δεδομένου ότι ετέθη ευθέως θέμα σοβαρού ατυχήματος στον αέρα ή τη θάλασσα του Αιγαίου μεταξύ των ελληνικών και των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων. Βαρύνουσας σημασίας είναι όμως η παραδοχή του Ευάγγελου Αποστολάκη ότι η ελληνική πλευρά ακολουθεί πολιτική κατευνασμού. «Από την πλευρά μας καταβάλλουμε μια συνεχή προσπάθεια εξομάλυνσης και αποκλιμάκωσης της έντασης» είπε κατά λέξη ο κ. Αποστολάκης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.