, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μήνυμα Αχτσιόγλου για Πρωτομαγιά με… πρόστιμα!

Μήνυμα για την ημέρα της Πρωτομαγιάς απευθύνει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, στο οποίο κάνει αναφορά στις προσπάθειες της κυβέρνησης ενάντια στην παραβατικότητα και την εργοδοτική αυθαιρεσία στους χώρους εργασίας. Παράλληλα, γνωστοποιεί πρόσφατο πρόστιμο σε μεγάλη τράπεζα για παραβάσεις υποδηλωμένης εργασίας.
Συγκεκριμένα η υπουργός Εργασίας δήλωσε:
«Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα μνήμης, τιμής και αγώνα. Δεν είναι ούτε μουσειακό έκθεμα ούτε ημέρα κενή περιεχομένου. Η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί μια ζωντανή υπενθύμιση ότι την ιστορία γράφουν οι συλλογικές διεκδικήσεις.
» Η κυβέρνησή μας τιμά τους αγώνες της εργατικής τάξης. Και, παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, προσπαθεί να το κάνει έμπρακτα.
» Από την πρώτη στιγμή έθεσε ως βασικό στόχο την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα κατέστη κεντρικό θέμα στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης. Στην προσπάθεια αυτή συντάχθηκαν όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά συνδικάτα και οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις.
» Εξίσου σημαντική όμως είναι και η μεθοδική παρέμβαση στους χώρους δουλειάς, ενάντια στην παραβατικότητα και την αυθαιρεσία, για τη βελτίωση της καθημερινότητας των εργαζομένων. Με συντονισμένες ενέργειες στοχεύουμε στην καταπολέμηση της αδήλωτης και της υποδηλωμένης εργασίας. Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται το πρόγραμμα στοχευμένων κοινών ελέγχων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, τον ΕΦΚΑ, το ΣΔΟΕ και την οικονομική αστυνομία που ξεκινάει σήμερα.
» Το πρόβλημα είναι σημαντικό, αλλά δεν είναι ανυπέρβλητο. Σε πρόσφατο έλεγχο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας σε μεγάλη τράπεζα βεβαιώθηκαν περισσότερες από 100 παραβάσεις υποδηλωμένης εργασίας και επιβλήθηκε για πρώτη φορά πρόστιμο ύψους 1.635.000 ευρώ. Τα φαινόμενα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας δεν θα γίνονται ανεκτά».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.