, Σάββατο
20 Απριλίου 2024

search icon search icon

Μαζί με τον Ν. Ταχιάο ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Στεκούλης επισκέφτηκε την καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης

Στις εγκαταστάσεις του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και του Γραφείου Κίνησης οχημάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης, βρέθηκε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Ταχιάος καθώς και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Στεκούλης μαζί και με άλλους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα».
Ο κ. Στεκούλης σημείωνει για τη σημερινή επίσκεψη:
«Κατά την σημερινή μας επίσκεψη στην Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, ο Νίκος Ταχιάος ξεκαθάρισε όλες τις παρεξηγήσεις και τα υποβολιμαία, παραπολιτικά μυθεύματα που κυκλοφορούσαν γύρω από τις προθέσεις του για το μέλλον της υπηρεσίας και των εργαζομένων της.
Από όσα συζητήθηκαν, προκύπτει, κατά την γνώμη μου, ότι:
η ύπαρξη μιας καλά οργανωμένης δημοτικής υπηρεσίας καθαριότητας είναι αυτονόητη και απαραίτητη
κανένας εργαζόμενος δεν πρόκειται να απολυθεί,
κανενός η υφιστάμενη σχέση εργασίας με τον δήμο δεν θα θιγεί.
Θα γίνουν σεβαστές, προφανώς, οι όποιες αποφάσεις δικαστηρίων και του Ελεγκτικού Συνεδρίου αφορούν τους 192 συμβασιούχους του δήμου
Η καθαριότητα της πόλης είναι πρώτη προτεραιότητα – και μόνο εφ’ όσον οι υφιστάμενοι πόροι (εργαζόμενοι και υλικά μέσα) δεν επαρκούν για την διεκπεραίωσή της θα εξεταστεί η εκχώρηση τμημάτων της (γεωγραφικών περιοχών ή «ρευμάτων» ανακυκλώσιμων) σε ιδιωτικές εταιρείες – οι οποίες θα ελέγχονται και αυτές από τις δημοτικές υπηρεσίες. Οι μέθοδοι και τα μέσα οργάνωσης ακόμη και του δημοσίου τομέα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, για να μην μιλήσουμε για τον ιδιωτικό, θα έχουν πολλά να προσφέρουν, ως καλές πρακτικές προς υιοθέτηση, γενικότερα από τις υπηρεσίες του δήμου.
Οι εργαζόμενοι, πιεζόμενοι από τις ανάγκες της καθημερινότητας, βλέπουν συνήθως την μικρή εικόνα: το αύριο της θέσης εργασίας τους.
Η μεγάλη εικόνα, όμως, είναι ότι η ανάπτυξη μιας νέας αγοράς, το άνοιγμά της στον ανταγωνισμό, συνήθως οδηγεί σε θεαματική αύξηση των θέσεων εργασίας και του παραγόμενου έργου. Ας σκεφτούμε τι έγινε με τις τηλεπικοινωνίες, όπου, μέχρι το 1990, το μονοπώλιο του ΟΤΕ ούτε την ζήτηση κάλυπτε (περιμέναμε χρόνια για τηλέφωνο) ούτε θέσεις εργασίας μπορούσε να δημιουργήσει. Σήμερα, το άνοιγμα της αγοράς στον ιδιωτικό τομέα έχει δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας – και η ζήτηση πια καλύπτεται πλήρως: ακόμη και από το περίπτερο (ο λόγος που το λέει) μπορείς να αγοράσεις χρόνο ομιλίας.»

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.