, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Με εκπροσώπους των ιδιοκτητών ταξί συναντήθηκε ο Γιώργος Ορφανός

All-focus

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ιδιοκτητών ταξί συζήτησε με εκπροσώπους των φορέων τους ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός.
Οι επαγγελματίες του κλάδου του ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να δημιουργηθούν νέες πιάτσες για τα ταξί και κάποιες από τις υπάρχουσες να μεγαλώσουν και του παρουσίασαν τα προβλήματα που δημιουργούνται με τα παρανόμως παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε κεντρικούς δρόμους.
Του ζήτησαν ακόμα να έχουν δυνατότητα πλήρους διέλευσης από τις λεωφορειολωρίδες, χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στην κίνηση των λεωφορείων και υποστήριξαν ότι ο δήμος μπορεί να βοηθήσει, ώστε να επιδοτηθούν από προγράμματα για φιλικά προς το περιβάλλον καύσιμα.
Επίσης, οι ιδιοκτήτες ταξί ζήτησαν από τον Γιώργο Ορφανό να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αύξηση του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη, με την ενίσχυση της κρουαζιέρας, αλλά και την καλύτερη προβολή των μνημείων.
«Πάντοτε πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο ρόλος των ταξί είναι πολύ σημαντικός για τις πραγματικές ανάγκες της πόλης. Το θέμα του τουρισμού μας απασχολεί πάρα πολύ. Θα κάνουμε κάθε προσπάθεια, ώστε η εικόνα της πόλης να αλλάξει. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να καθαρίσει η πόλη, τόσο για άνοδο του τουρισμού όσο και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Πολύ σημαντικό είναι και το ζήτημα του κυκλοφοριακού, με τις θέσεις στάθμευσης και τις πιάτσες των ταξί. Δεν έχω δεσμεύσεις και είμαι διατεθειμένος να τα διεκδικήσω όλα. Η υποψηφιότητά μου θα είναι η συγκολλητική ύλη, που θα δώσει λύσεις στα προβλήματα. Θα σταθώ στο πλευρό σας για το καλό της πόλης και όλων μας», σημείωσε ο Γιώργος Ορφανός.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.