, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ν. Βούτσης: Παροχές διαρθρωτικού χαρακτήρα για να αναπληρωθούν οι απώλειες

Επιβεβαίωσε την Τρίτη του Πάσχα ο πρόεδρος της Βουλής τα κυβερνητικά σενάρια για παροχές πριν τις Ευρωεκλογές.

“Η στρατηγική του πρωθυπουργού και του κυβερνητικού επιτελείου είναι να υπάρχουν τώρα συγκεκριμένες παροχές, οι οποίες μάλιστα να λαμβάνουν και ένα διαρθρωτικό χαρακτήρα, έτσι ώστε να δημιουργείται η βάσιμη προσδοκία ότι μέσα στην επόμενη διετία-τριετία θα είναι δυνατόν να υπάρξει μια ουσιαστική αναπλήρωση εν συνόλω, των απωλειών που υπήρξαν και ήταν εξαιρετικά μεγάλες” τόνισε σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Νίκος Βούτσης, αναδεικνύοντας συγχρόνως τα διλήμματα των εκλογών και το εγχείρημα της Προοδευτικής Συμμαχίας.
“Το δίλημμα στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, το οποίο όμως σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί και από την έκβαση των ευρωεκλογών, θα συμπεριλαμβάνει προφανώς το ποια κυβερνητική λύση θα προωθήσει το προοδευτικό ή το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα” ανέφερε ο Ν. Βούτσης. Εκεί, σύμφωνα με την προσέγγισή του, δεν μπορεί να πει κανείς “περιμένω τα αποτελέσματα” είναι στοιχείο που θα πρέπει να έχει υπόψιν του ο πολίτης για να ψηφίσει ένα κόμμα. Γι’ αυτό δεν γίνεται να αποφύγουν αυτό το δίλημμα και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις του Κέντρου, της Κεντροαριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας, των Οικολόγων, των ελευθεριακών κινημάτων κ.λ.π.
Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ισπανία, ο κ. Βούτσης χαρακτήρισε ενθαρρυντικό στο μεγάλο κάδρο των ευρωεκλογών το γεγονός ότι στην Ιβηρική χερσόνησο γίνονται δύο σοβαρά πειράματα σε προοδευτική κατεύθυνση.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.