, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ν. Μαριάς: Θα είμαι παρών στο συλλαλητήριο

Παρών στο συλλαλητήριο της Αθήνας για το Σκοπιανό θα είναι ο πρόεδρος του κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, μαζί με στελέχη, μέλη και φίλους του κόμματος, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Ο κ. Μαριάς εκφράζει «τη συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις του λαού μας, προκειμένου τα Σκόπια να σταματήσουν να καπηλεύονται το όνομα της Μακεδονίας μας και την ιστορία μας» και σημειώνει ότι «οι βασικοί λόγοι αντίδρασης του ελληνικού λαού έναντι των Σκοπίων για τον σφετερισμό τού ονόματος της Μακεδονίας μας καθώς και της ιστορίας μας όχι μόνο δεν εξέλειπαν αλλά αντίθετα συνεχίζουν να υπάρχουν».

«Και φυσικά θα εμπεδωθούν και με τη βούλα της Αθήνας αν τελικά η Ελλάδα συναινέσει επίσημα στη χρήση με οποιαδήποτε τρόπο του ονόματος Μακεδονία από τα Σκόπια» προσθέτει.

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Η Μακεδονία είναι μια και Ελληνική. Καταγγέλλουμε την καπηλεία του ονόματος της Μακεδονίας μας από τα Σκόπια. Διαφωνούμε με τη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων καθ΄ οιονδήποτε τρόπο. Δεν δεχόμαστε για το όνομα των Σκοπίων καμιά σύνθετη ονομασία με οποιονδήποτε γεωγραφικό προσδιορισμό.
Ζητούμε δημοψήφισμα για το Σκοπιανό. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις του λαού μας και τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας για το Σκοπιανό».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.